CRVENI KRIŽ DOBIO SVOJU ULICU Mali znak zahvalnosti što nesebično odvajaju svoje vrijeme i pomažu! (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Crveni križ danas je i svečano dobio svoju ulicu nakon što je Gradsko vijeće na sjednici donijelo odluku da se prolaz kod Grawe osiguranja nazove po njima.

Dopredsjednik gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik Antun Franković kazao je kako ovaj potez ima veliku važnost.

- Ovo je velika zahvala svim dosadašnjim, ali i budućim dobrovoljnim darivaocima krvi i članovima Crvenog križa Dubrovnik. Oni su kroz povijest, pogotovo u Domovinskom ratu, napravili mnogo za Dubrovnik i cijelo ovo područje. Mi smo ponosni što je Grad Dubrovnik prepoznao ta djela i dao  zahvalu onima koji su bili iza nas, ali i koji će biti tu u budućnosti. Mi imamo čast da budemo sudionici i da baš mi otvorimo ulicu te budemo ponosni na naš rad - istaknuo je Franković.

Izvršni predsjednik Hrvatskog crvenog križa Robert Markt istaknuo je kako se velika važnost Crvenog križa najbolje istaknula za vrijeme pandemije koronavirusa.

- Djelujemo po principima dobrovoljnosti. Kada sustav dođe do krajnjih granica, onda je jedini izlaz okupiti dobre ljude koji će pružiti ruku onome do sebe i onome koji je najpotrebitiji. Imali smo brojne nove volontere koji su se pridružili i krenuli pomagati u ovo teško vrijeme - kazao je Markt dodavši kako je važno da darivanje krvi ne stane.

- Trudimo se u najvišim standardima organizirati darivanje krvi i ovim putem pozivam sve koji su dobrog zdravlja da nastave darivati kako bi naš zdravstveni sustav i dalje imao dovoljno zaliha - naglasio je izvršni predsjednik Hrvatskog crvenog križa Robert Markt.

Zamjenica gradonačelnik Dubrovnika Jelka Tepšić obratila se članovima koji su se danas okupili na simboličnom svečanom otvaranju nove ulice.

- Ovo je jedan gest našeg priznavanja svega što volonteri i članovi nesebično pružaju našem gradu i sugrađanima. Gradska uprava puno surađuje s Crvenim križom Dubrovnik, kroz humanitarne akcije, ali i aktivnosti spašavanja na moru. U ova teška vremena do izražaja je došao njihov angažman oko pomoći starijim i nemoćnim zbog čega im se zahvaljujem - zaključila je zamjenica Jelka Tepšić.

Popularni Članci