UKAZALA NA ISKUSTVA I IZAZOVE Zamjenica Tepšić na online tečaju „Održivo upravljanje destinacijom“

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na poziv Svjetske turističke organizacije (UNWTO), zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić izlagala je na online tečaju „Održivo upravljanje destinacijom“ Sveučilišta primijenjenih znanosti i umjetnosti u Lucernu koje je dostupno na Online akademiji turizma Svjetske turističke organizacije.

Glavni cilj tečaja je predstaviti osnove održivog turizma, najrelevantnije aktere i sustave relevantne za održivost upravljanja destinacijom. Povodom toga, važan dio tečaja su intervjui sa stručnjacima koji su podijelili svoja znanja i iskustva o održivom turizmu. 

Zamjenica Tepšić je u toj prigodi ukazala na iskustva i izazove Dubrovnika na putu prema trajnoj održivosti.

Osim zamjenice Tepšić, izlagalo je još 25 stručnjaka iz 13 zemalja: Španjolske, Švicarske, Austrije, Nizozemske, Finske, Njemačke, Australije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Grčke, Južne Koreje, Indonezije, Svetog Kristofora i Nevisa. 

Inače, Online akademiju turizma pokrenuli su IE sveučilište i Svjetska turistička organizacija, a radi se o platformi koja nudi raznovrsne besplatne tečajeve vezane uz sektor turizma, usredotočujući se na izazove poput globalizacije, digitalne revolucije i održivosti.

Popularni Članci