Voda u Gornjim selima najkasnije do Uskrsa 2015. godine

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas sastanak s predstavnicima uprave Vodovoda Dubrovnik i tvrtke Cestar d.o.o., izvođačem radova na vodoopskrbnom sustavu Gornjih sela Orašca.

Do kraja ove godine u potpunosti će se dovršiti radovi na prvoj fazi projekta koja će omogućiti opskrbu vodom u selima Gromača, Kliševo i Ljubač do Uskrsa 2015., zaključeno je na sastanku. Predstavnici Vodovoda gradonačelnika Vlahušića su izvijestili kako je u tijeku gradnja najvažnijeg objekta, crpne stanica Orašac s popratnim objektom, vodospremom, crpnom stanicom i pristupnom cestom. Druga faza investicije obuhvatit će sela Mrčevo, Mravinjac i Riđicu, te će cjelovit projekt ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna biti završen najkasnije do kraja 2015. godine.

Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je kako će Grad Dubrovnik u drugoj fazi radova proširiti cestu između Kliševa i Riđice kako bi se povećala sigurnost i protočnost prometa, a radovi će se izvoditi paralelno s radovima na polaganju cjevovoda za mjesnu mrežu.

Popularni Članci