VLAHUŠIĆ ODGOVORIO NA OPTUŽBE: 'Ne sudjelujem u dijeljenju dozvola, samo želim niže cijene za građane!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: NK
Predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić ovih je dana uputio priopćenje u kojem navodi kako sumnja kako se za dobivanje dozvola daje mito u iznosu od 35 tisuća kuna i više. Dubrovački dnevnik od Grada je zatražio očitovanje o ovim navodima. 

Gradonačelnik Andro Vlahušić izjavio je kako je riječ o prilično ozbiljnim optužbama te kako očekuje kako će Miletić poduzeti radnje predviđene zakonom protiv osoba za koje ima saznanja da su umješane u takvo što. Također je postavio pitanje zašto je takvo što izneseno baš sada, kad nije održana sjednica Gradskog vijeća zbog nedostatka kvoruma te kako se nada kako razlog nije sudjelovanje Miletića u prošlogodišnjim izborima jedne političke opcije.

'Ja kao gradonačelnik ne sudjelujem u radu Povjerenstva, kao ni u dodjelama dozvola za rad,' izjavio je Vlahušić te dodao kako je njegov isključivi interes uvesti povoljnije cijene za građane prema kojima bi startna cijena iznosila 12 kuna, a svaki prijeđeni kilometar šest kuna.

Također je dodao kako je njegov cilj i uvođenje reda na ulicama, ali se zapitao i hoće li Vijeće uopće donijeti novu odluku.

'Postavlja se pitanje kako će izgledati autotaksi djelatnost u Gradu i hoće li Vijeće donijeti novu odluku? Grad nije obvezan regulirati autotaksi prijevoz posebnom odlukom,' izjavio je Vlahušić. 

Popularni Članci