VLAHUŠIĆ NAJAVIO SUFINANCIRANJE: Osnovat ćemo fond za pomoć općinama!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Gradonačelnik Andro Vlahušić najavio je osnivanje fonda za pomoć općinama na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je iznio vlastiti stav o pitanju regionalizacije.

Tako je Vlahušić odgovorio zašto subvencije za autocestu i zračni most ne mogu koristiti stanovnici iz okolice Dubrovnika.

'Odgovor na to pitanje je jasan – oni nisu stanovnici Dubrovnika,' kazao je, ali i najavio kako će Grad Dubrovnik financijski pomoći nekim općinama.

'Voljni smo sufinancirati općine. Primjerice, za razminiravanje podmorja koje se događalo proteklih nekoliko mjeseci na području Županije, Grad je izdvojio 500 tisuća kuna, 10 puta više od Županije. Nismo nadležni, ali smo voljni pomoći,' kazao je te upitao zašto ne bi pomogli općinama koje pomažu Gradu.

Tako je naglasio važnost određenih projekata u Županiji, kao što je na primjer obnova Kupara, od koje će koristi imati ne samo Općina Župa dubrovačka, nego i sam Grad Dubrovnik budući da će turisti svakako dolaziti u Grad i novac ostavljati na zidinama.

Što se tiče manjih općina, Vlahušić smatra kako bi se Grad Dubrovnik prema njima trebao odnositi onako kako su to radili i naši preci iz 14. stoljeća. 'Neka svi oni dođu pod Grad Dubrovnik ukoliko žele uživati sve beneficije koje imaju Dubrovčani,' pozvao je.

Osnivanje navedenog fonda trebalo bi biti predloženo na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. 
 

Popularni Članci