Viktorija Knežević odgovorila Frankoviću: 'To je spin, Žarkovica jest zelena zona, ali...'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradonačelnik Mato Franković danas je u objavi na društvenim mrežama demantirao navode koji su se mogli vidjeti i čuti u javnom prostoru kako se Žarkovica priprema za nekoga. 

"Štoviše zemljište na Žarkovici je zelena zona što znači NEMA GRAĐENJA ima i djelomičnu zaštitu kulturnog dobra, što znači NEMA GRAĐENJA!," objavio je, između ostalog, Franković, a cijelu objavu možete pročitati OVDJE

Odvjetnica Viktorija Knežević koja u ovom slučaju zastupa Anicu i Sandru Sambrailo odgovorila je Frankoviću, a njenu objavu prenosimo u cijelosti. 

"Ako vas je ikad zanimalo kako izgleda tipični politički SPIN onda je ovo odlična pokazna vježba.
Mato Franković kaže da je neistina da se područje Žarkovice "priprema" za nekoga jer je to područje zelena zona.
Dakle, područje Žarkovice jest zelena zona.
Međutim svatko od nas tko ima neku malu kućicu u zelenoj zoni, neku pojatu i slično, zna da se upravo BAŠ i zahvaljujući postojanju te male kućice može em ona adaptirati em nadograditi.
Svi mi koji se iole kužimo u nekretninski biznis znamo da su upravo te male kućice u zelenim zonama najvrjednije jer te nitko ne može zagraditi i ugroziti tvoju poziciju.
Tvrđava na Žarkovici je "mala kućica" koja samo u tlocrtu (dakle footprint bez izračuna po etažama) ima preko 2 500 m2.
A cijeli kompleks ima preko 40 000 m2.
Upravo ove dvije važne i vrijedne informacije o mogućnostima provođenja namjeni nekretnina koje se nalaze u zelenoj zoni i vrijednosti takvih nekretnina, je Mato Franković u svojoj objavi ispustio. I pogled vam uperio u nekakvu, za suštinu stvari, bezvrijednu kartu sa zelenim zonama. To se zove spin!
Nadam se da na njega nećete nasjesti," objavila je Knežević na društvenim mrežama. 

Popularni Članci