VELIKI TJEDAN ZA LUKU DUBROVNIK Dobivena presuda u slučaju s Lagunom Trade i produljenje koncesije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Luka Dubrovnik je u prošlom tjednu dobila dvije velike potvrde ispravnosti dosadašnjeg rada kao i značajan poticaj za nastaviti dalje na isti način.

Naime, Luka Dubrovnik d.d. dobila je presudu Visokog upravnog suda u Zagrebu kojom se odbacuje žalba Lagune Trade. Time je potvrđena pravomoćnost presude Upravnog suda u Splitu kojom se poništava koncesija dana Laguni Trade. Luka Dubrovnik tako ostaje jedini mogući  koncesionar za komercijalnu marinu u Gružu. 'Budući da smo od početka ukazivali na niz nepravilnosti koje su se pojavljivale prilikom natječaja iznimno smo zadovoljni ovom potvrdom suda,' navodi se u priopćenju Luke koje potpisuje direktor Božo Memed. 

Drugi veliki korak naprijed je odluka Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik o produženju prvenstvene koncesije za Luku Dubrovnik na daljnjih 38 godina. 'Drago nam je da su se prepoznala prava, ali i značaj Luke Dubrovnik za razvoj, kako lučkog područja, tako i grada Dubrovnika u cijelini. U ovom trenutku nisu definirane sve odredbe Ugovora o produženju prvenstvene koncesije,  ali se nadamo da neće biti negativnih iznenađenja,' navodi Meded dodavši kako će sve to za daljnji razvoj Luke Dubrovnik  imati značajno pozitivni učinak za zaposlenike, dioničare a time i sam grad Dubrovnik kao i sve stanovnike.

Poznati hrvatski poduzetnik i vlasnik tvrtke Laguna trade d.o.o, Franjo Pašalić, odlukom Visokog upravnog suda tako je ostao bez koncesije za komercijalnu marinu unutar zaljeva u Gružu. U odluci ovog suda stoji kako se 'žalba može podnijeti kada Upravni sud presudom sam odluči o pravu, obvezi ili pravnom interesu stranke. Prema odredbi članka 72. stavak 2. Zakona o upravnim sporovima, Visoki upravni sud će rješenjem odbaciti žalbu kao nedopuštenu ako ne postoji osnova za podnošenje žalbe.'

Podsjetimo, sama tužba je bila podnesena zbog činjenice da je idejno rješenje Laguna Trade-a izlazilo iz okvira prostorno-planske dokumentacije i nije bilo u suglasnosti sa smjernicama konzervatora.

Popularni Članci