USVOJENA 'MIKROMJERA' Grad korak bliže kupnji Garaže na Ilijinoj glavici

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o visini spomeničke rente Grada Dubrovnika i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnoj naknadi usvojeni su većinom glasova vijećnika na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, 24. po redu u ovom sazivu.

Gradonačelnik Andro Vlahušić se dotaknuo Garaže obzirom kako je ona, između ostalog, tema ove točke.

'Kako je moguće da Garaža ne plati osam milijuna kuna ni Državi, ni banci, a nije pokrenut stečajni postupak, i da se ne plati Poreznoj upravi 20 milijuna kuna. Grad Dubrovnik ima indirektnu štetu od toga. Sad dolazi neka nova priča. Kako stvari stoje, izgleda da će se ipak otvoriti stečajni postupak, a potraživanja su tolika da će se morati prodati. Ova pozicija nam omogućava da lakše kupimo Garažu ili ćemo ostati na istome. I dogodine će Garaža zaraditi 12 milijuna kuna, kao i ove godine, a tu su i novi vlasnici koje ja nisam vidio. Garaža još nije završena priča, iako je arbitraža rekla da ne moramo platiti ništa, ali mogućnost da sva potraživanja dođu na Proračun nisu uklonjena. I Midia Grupa i PBZ još mogu potražiti i ta opasnost postoji, a ovo je mikromjera koja nas stavlja u bolju poziciju,' pojasnio je Vlahušić.

Maro Kristić (KLGB Srđ je Grad) kazao je da podržava ovu mikromjeru, no dodao je kako je trebalo donijeti puno ranije.

'Godinama ne kontroliramo Garažu, radi se kriminal, a mi tek sad donosimo takvu mjeru,' kazao je. Vlahušić je odgovorio da  će poslušati svaku konkretnu i zakonsku mjeru, a da ne uključuje izbacivanje ljudi iz Garaže i preuzimanje iste na taj način.

Pero Vićan (DDS) je rekao kako je 'napisao četiri puta što treba činiti po pitanju Garaže, no Vlahušić ga nije poslušao'.

'Ne govori neprovjerene stvari. FINA je pokrenula skraćeni stečaj nad Garažom. Nemoj pokazivati elementarno neznanje. Nismo izgubili 1,8 milijuna kuna, nego osam milijuna kuna. Nismo nikada ispostavili račun Garaži kojeg imamo po ugovoru o pravu građenja. Ne razumiješ problem Garaže. Ne može se ni o istom meritumu ponovno dizati tužba, to zna svaki student. Međutim, kako smo mi izigrani čut ćete na sljedećoj sjednici Vijeća,' kazao je Vićan.

Vlahušić je predložio da se Klubovi vijećnika dogovore oko konkretnog prijedloga i da se s njim dođe na sjednicu.

Marko Potrebica (HDZ) je kazao kako će se umjesto 220 tisuća uprihodovati nešto više od 850 tisuća kuna te se obratio Vlahušiću.

'Došli su novi vlasnici, a mi uvodimo novu obvezu. Međutim, 2015. godine dio Vijeća je spasio ovaj Grad od gubitka od 40 milijuna kuna, a vi ste tada htjeli da ih platimo Midia grupi. Sada želite povući ovu točku, a ja vidim dimnu zavjesu u kojem pogodujete Midia grupi. Nemojte povlačiti, ovo je zakašnjela odluka, ali imate naše ruke. U protivnom izgledat će da pogodujete Midia grupi,' kazao je, a oko nepovlačenja točke složila se i Olga Muratti (HSU), ali i Vlahušić.

Popularni Članci