PREDAVANJA ZA NADARENU DJECU I GRAĐANE Znanstvenik Ivan Đikić započeo suradnju s dubrovačkom udrugom

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Udruga za promicanje prirodnih znanosti iz Dubrovnika i ugledni hrvatski znanstvenik Ivan Đikić započeli su suradnju na popularizaciji znanosti kod mladih

Prof.dr.sc. Ivan Đikić, eminetni hrvatski znanstvenik i Udruga za promicanje prirodnih znanosti iz Dubrovnika započeli su suradnju koja se temelji na istim vrijednostima kao što su promicanje i popularizacija znanosti, rad s mladim i nadarenim učenicima, te motivacija budućih znanstvenika.

Ovih dana, profesor Đikić, sudjelovao je na Konferenciji o autofagiji koju organizira Europska organizacija za molekularnu biologiju u Cavtatu od 25 - 29. rujna. Na njegov poziv konferenciji su se pridružili četiri nadarena učenika iz Gimnazije u Vukovaru, inače, učesnici projekta „Znanost za mlade u Vukovaru“, te g. Siniša Mitrović iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Vukovara.

Tom prigodom, Udruga za promicanje znanosti iz Dubrovnika, organizirala je niz  susreta prof Đikića i mladih vukovarskih gimnazijalaca u Dubrovniku: posjet Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji Ruđer Bošković te Američkom RIT Dubrovnik, gdje su mladi Vukovarci predstavili svoj projekt, a profesor Đikić održao je kraće motivacijske govore. Uslijedio je prijem kod gradonačelnika Mata Frankovića, koji je istaknu važnost promicanja znanosti u Ruđerovom gradu. Udruga za promicanje prirodnih znanosti iz Dubrovnika i prof Đikić zajedno su predstavili gradonačelniku buduće planove koji uključuju niz predavanja  poznatih svjetskih znanstvenika i nobelovaca. 

Tako su najavili i prvo takvo predavanje na kojem će govoriti profesor Đikić o zadovoljstvu, uspjehu i radu u znanosti, motivaciji mladih, a isto će se održati dana 12. listopada 2017. u 19.00 sati isključivo za polaznike dodatne nastave za nadarene učenike Udruge za promicanje znanosti u Palači braće Andrijića.

Nakon toga, isti dan prof.dr.sc. Ivan Đikić održat će javno predavanje „Otkrića, kreativnost i zadovoljstvo u znanosti“, u Dvorani Visia s početkom u  u 20.30.

Popularni Članci