/* */

Učenici Turističke i ugostiteljske škole osvojili više medalja na natjecanju Royal Gourmet Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr

Royal Gourmet Dubrovnik, manifestacija posvećena umjetnosti hrane i pića, održala se u Royal Hotels & Resorts u Dubrovniku, od 4. do 7. veljače 2025. Na natjecanju su sudjelovali učenici Turističke i ugostiteljske škole u disciplinama ugostiteljsko posluživanje, kuharstvo i slastičarstvo gdje su postigli izvrsne rezultate.

U četvrtak su na službenom zatvaranju manifestacije proglašeni najbolji natjecatelji.

U disciplini  Bar i kokteli - Leona Daničić osvojila je zlatnu medalju dok je u disciplini Barista – koktel na bazi kave Mia Miljević osvojila zlato. Miljević se natjecala i u disciplini Caffe art gdje je osvojila srebrnu medalju. U ugostiteljskom posluživanju - slaganje ubrusa i prepoznavanje alkoholnih pića po mirisu Gabriela Bobinac osvojila je srebro.

U slastičarstvu Josip Kurilj osvojio je zlatnu medalju, dok je u disciplini kuharstvo, priprema rižota Patrik Zvrko osvojio srebrnu medalju, a za pripremu ribljeg jela Mara Bagoje brončanu medalju.

Osim natjecanja, sudionici su mogli iskusiti umjetnost pripreme jela i pića kroz radionice, master classove i degustacije te se povezati s kolegama iz ugostiteljstva i turizma. 

"Čestitke svim učenicima i mentorima, iz ugostiteljskog posluživanja Luki Šimunoviću i Ivici Eljugi, za slastičarstvo Biljani Vučković, te za kuharstvo Mariji Bazdan i Petkani Sindik na izvrsnim rezultatima", poručili su iz škole.

Popularni Članci