EKOLOGIJA OD MALIH NOGU Učenici OŠ Lapad obišli Grabovicu i reciklažno dvorište

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U sklopu projekta “ReDu - provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika”, a u suradnji s tvrtkom „Čistoća“, učenici četvrtih razreda Osnovne škole Lapad posjetili su odlagalište otpada Grabovica i reciklažno dvorište „Pod Dubom“.

Učenicima je djelatnica tvrtke „Čistoća“ Lucija Kusalić održala predavanje o načinu odlaganja otpada na odlagalištu Grabovica, važnosti odvojenog prikupljanja otpada i mjerama koje se poduzimaju na odlagalištu u cilju zaštite ljudskog zdravlja. 

Na kraju susreta djeci su podijeljene prigodne slikovnice i bojanke pod nazivom "I ja brinem za svoj Grad" koje je Grad Dubrovnik izradio u sklopu projekta.

Naime, riječ je o projektu  “ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika" ukupne vrijednosti od 1.386.980,00 kuna, a od čega Europska unija putem Kohezijskog fonda, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. sufinancira 1.178.933,00 kuna. Projekt predviđa niz aktivnosti koje će doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta i izgradnji svijesti građana grada Dubrovnika o važnosti gospodarenja komunalnog otpada.

Popularni Članci