test

U Pragu predstavljen Du STEM projekt i aktivnosti koje se provode u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Protekli vikend u subotu i nedjelju 17. i 18. rujna predstavnici Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, Sveučilišta u Dubrovniku, UR Instituta, Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatičkog kluba Futura su sudjelovali kao izlagači na Maker Faire Prag 2022.   

Posjetiteljima su predstavili dio DIY projekata i aktivnosti vezanihe uz projekt Du STEM, te druge aktivnosti koje provode većinom u Dubrovniku i okolici. Na izložbenom štandu su imali interaktivne pop-up radionice pirografije (oslikavanje drva paljenjem), radionice robotike i programiranja bez ekrana, primjere virtualnih svijetova uz virtualne naočale. Osim pop-up radionica bili su izloženi elektro maketa i posteri inovacija nastalih u Klubu mladih zannstvenika kojeg provodi UR Institut. 


Sudjelovanje i izlaganje na Maker Faire Prag 2022 je omogućeno u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 2.261.070,61 HRK.“

Popularni Članci