'

U DUBROVNIKU KAO 1991. Šest smo sati bili odsječeni od svijeta!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Boris Bašić / Storm Chasers Dubrovnik
Dubrovnik je u ranim podnevnim satima ostao bez svih telekomunikacijskih kanala. Osim mobilnog operatera TELE2 koji je svojim potrošačima nudio samo govorne usluge, nitko nije imao nikakve veze s ostatkom države i svijetom. Kvar je otklonjen nešto prije 21 sati. 

Više od 70 tisuća ljudi, što domicilnog stanovništva, što stranaca koji borave u Gradu nije znalo kada će uopće biti u mogućnosti koristiti se mobilnom i fiksnom telefonijom, a lokalni Radio Dubrovnik nije našao shodno promijeniti svoj redovni program i tako ljude obavještavati o eventualnim radovima i sanaciji kvara. Nisu radile banke, bankomati, kartično poslovanje...

'Obavještavamo vas kako su otklonjene poteškoće u telekomunikacijskom prometu na dubrovačkom području i korisnici od 21 i 30 sati mogu ponovo nesmetano koristiti naše usluge. Podsjećamo kako je danas oko 15 sati došlo do prekida optičkog kabela uslijed izvođenja opsežnih građevinskih radova od strane trećih osoba na Jadranskoj magistrali u općini Gradac (mjesto Podaca). Odmah nakon prekida, sve raspoložive tehničke ekipe HT-a izašle su na teren i poduzele sve kako bi u najkraćem mogućem roku sanirali kvar. S obzirom na kompleksnost kvara, naši su djelatnici osposobili alternativni vod te na taj način omogućili korištenje usluga, a radovi na konačnoj sanaciji oštećenog optičkog kabela u mjestu Podaca se nastavljaju te očekujemo njihov završetak u kasnim večernjim satima. Još jednom se ovim putem ispričavamo korisnicima radi poteškoća i zahvaljujemo na razumijevanju, poručili su iz HT-a.

Iz Odjela za korporativne komunikacije već ranije su se ispričali korisnicima na neugodnostima uslijed nemogućnosti korištenja usluga, odnosno potpunoj blokadi komunikacije, telefona i intereneta, izvanredne situacije u kojoj građani nisu imali mogućnost niti saznati što se dogodilo i koliko će trajati. 

 

 

Popularni Članci