test

U Dubrovnik je stigla posebna 'robotica' koja će biti predstavljena na jedinstvenom događaju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: FB
Dubrovnik je po prvi put u povijesti domaćin Expo smotre visokooorazovnih institucija.

"Zahvaljujući Hrvatskom telekomu, u Dubrovnik je stigla moja draga prijateljica Pepper, koja će sutra sudjelovati na prvoj EXPO smotri visokoobrazovnih institucija. Pepper će, na štandu Sveučilišta u Dubrovniku, predstavljati međunarodni IDEA projekt u kojem Hrvatski telekom sudjeluje kao partner", objavio je Renato Totić iz Hrvatskog telekoma.

FB

Centar za karijere mladih (CKM) Dubrovnik s ciljem podizanja svijesti o važnosti cjeloživotnog obrazovanja, formalne i neformalne edukacije te razvoj osobnih i profesionalnih vještina mladih organizira, po prvi put na jugu Hrvatske, EXPO smotru za srednjoškolce iz regije kako bi se visokoobrazovne institucije predstavile maturantima iz svih srednjih škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, te njihovim vršnjacima iz Splitsko-dalmatinske županije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Smotra će se održati u hotelu Rixos Premium Dubrovnik, 18. i 19. listopada 2021. godine od 9 do 18 sati, a podržale su je neke od ponajboljih hrvatskih obrazovnih institucija,  pa će tako više od 1500 maturanata kroz dva dana imati priliku upoznati se s programima Visokog učilišta Algebra, RIT Croatia, Zagrebačke škole ekonomije i managementa, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku, University colllegea Aspira, Sveučilišta VERN', Hrvatskog katoličkog sveučilište, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno - matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagreb, Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Učilišta Profokus. Srednjoškolcima će se u formi izlagača i panelista predstaviti i  Predstavništvo Europske komisije u RH, a naglasak će staviti na Konferenciju o budućnosti Europe i programe za mlade. Osim obrazovnih institucija, srednjoškolcima će se predstaviti i tvrtke poput Rixos Premiuma Dubrovnik, Coca- Cole, OTP banke d.d., Adriatic Incentivesa, Pizza shopa Dubrovnik,  Epidauruma Cavtat,  Platanusa, Meštra Hendića d.o.o.,  Callidusa- Ustanove za obrazovanje odraslih,  Agencije za mobilnost i EU programe, Nautike d.o.o., Dubrovačkih zalazaka sunca,  Hrvatske gospodarske komore, Atlantske plovidbe i Bota Šare.

Popularni Članci