U dubrovačku bolnicu mogli bi doći američki doktori volontirati tijekom ljeta!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U Općoj bolnici Dubrovnik trenutno je zaposleno 120 specijalista i 43 specijalizanata, a u prosjeku iz drugih hrvatskih bolnica mjesečno dolazi 30 specijalista, na razini godine ih bude oko 80. Uskoro bi osim hrvatskih liječnika, u bolnicu mogli doći i američki!

Prodekanica Medicinskog fakulteta u Splitu jučer je boravila u Dubrovniku povodom stručnog sastanka ključnih aktera zdravstvene zaštite hrvatskog juga, prilikom čega je iznijela zanimljivu novost vezano uz Opću bolnicu Dubrovnik.

Ispričala je kako su nedavno u Splitu imali posjet delegacije s američkog sveučilišta, University of Pennsylvania, prilikom kojeg se rodila jedna ideja.

„Doveli smo ih u Dubrovnik i bili su oduševljeni cijelom bolnicom. Ponudili su program da bi njihovi liječnici iz SAD-a besplatno ovdje dolazili volontirati tijekom ljeta. Na taj bi način osnažili specijalističke grane koje su u ovom trenutku u deficitu“, otkrila je Katarina Vukojević, prodekanica za znanost, međunarodnu suradnju i poslijediplomske studije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Petra Srebrović

Popularni Članci