test

TRČALO SE U ZNAK BORBE PROTIV NASILJA Oni su bili najbrži na današnjoj cross utrci na Lokrumu (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Na Lokrumu je danas održana promotivna cross utrka za učenike srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Utrka je dio javne kampanje sa svrhom podizanja svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja koja se odvija u sklopu projekta Josipov dom – Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji.

Najbrži su kroz cilj bili Vlaho Novak i Mihael Miloslavić. 

Vlaho Novak kroz smijeh dodaje kako je jedan od razloga za sudjelovanje svakako i činjenica kako zbog utrke danas ne mora biti u školskim klupama. 

"Trka je bila zanimljiva, bilo je uzbrica i nizbrdica, nekih mjesta gdje su kamenja, ali dobro je bilo", govori Novak.

Kroz cilj je uz Vlaha u isto vrijeme prošao i Mihael Miloslavić. Kako kaže Vlaho, njih dvoje su se 'malo gurali kroz cilj'.

"Nije to bilo namjerno, zaletili smo se jedan i drugi u sprint, pozitivna konkurencija jedan drugome pa smo završili u isto vrijeme", kaže drugi pobjednik Mihael Miloslavić. 

Treći je kroz cilj prošao Nikola Lipanović. 

"Utrka je ukupne dužine tri kilometra, a riječ je o srednjoškolcima kojih je bilo otprilike 60. Mislim da svi možemo biti zadovoljni kompletnom organizacijom i sretni smo što smo bili dio ovoga projekta", istaknuo je Alen Bošković iz Dubrovačkog saveza športova. 

Dubrovačko-neretvanska županija nositelj je projekta „Josipov dom“ koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Partner na projektu je Caritas Dubrovačke biskupije. Projektom je osigurano više od 11 milijuna kuna bespovratnih sredstava za uspostavu sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji. Provedba projekta uključuje već spomenutu kampanju, rekonstrukciju i opremanje objekta koji će služiti kao sklonište za žrtve nasilja te edukacije stručnjaka koji rade sa žrtvama nasilja.

Inače, danas se ujedno obilježava i Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Popularni Članci