Tomaš odgovorio Saltariću: Nikad nisam bio član HDZ-a, a tata mi je bio predsjednik ogranka 2014., a ne 2009. godine

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U javnoj polemici između novinara Dubrovačke televizije i Libertas televizije, novinar Dubrovačke televizije Pasko Tomaš odgovorio je novinaru Matku Saltariću, putem Zahtjeva za objavu ispravka preko Odvjetničkog društva koje je opunomoćio,  upućenom i Dubrovačkom dnevniku, kao mediju koji je 14. studenoga prenio objavu Matka Saltarića u kojoj se on osvrće na Paska Tomaša, njegovu obitelj i medijsku kuću povodom prozivanja Libertas televizije i njegove kolegice u programu Dubrovačke televizije.

U OBRANU KOLEGA Urednik LTV-a Matko Saltarić uzvratio udarac DUTV-u

„U tom članku Matko Saltarić iznosi tvrdnju da Pasko Tomaš „od malih nogu ima HDZ-ovu člansku iskaznicu“ – ta informacija nije točna. Uvidom u evidenciju članstva HDZ-a utvrđeno je da Pasko Tomaš nikada nije bio član HDZ-a i tako od „malih nogu“ nije mogao ni imati HDZ-ovu člansku iskaznicu. U osvrtu na 2009. godinu Matko Saltarić ušao je u privatni i obiteljski život gospodina Tomaša i iznio tvrdnju da je njegov otac te godine bio predsjednik HDZ ogranka Osojnik te je, povezujući ga s Ivom Sanaderom, očito htio povrijediti ugled, čast i dostojanstvo Paska Tomaša, njegovog oca i obitelji Tomaš. Ta informacija, da je Stijepo Tomaš 2009. bio predsjednik HDZ ogranka Osojnik, nije točna. Gospodin Stijepo Tomaš postao je predsjednikom HDZ ogranka Osojnik 2014. godine,' navodi su u Zahtjevu za objavom ispravka objavljene informacije koje je Pasko Tomaš uputio putem odvjetnika Ante Župića. 

Tomaš također u Zahtjevu navodi kako su  članku iznesene  ''netočne, neistinite i neutemeljene informacije o Pasku Tomašu, njegovoj obitelji i Dubrovačkoj televiziji, koje je naveo Matko Saltarić, koji, kako tvrde, nije na niti jedan način provjerio točnost informacija koje je iznio. Isto nije napravio niti jedan mediji koji je objavio tekst u kojem se iznose netočne, neistinite i neutemeljene informacije. Niti jedan mediji prije objave članka nije kontaktirao ni Paska Tomaša ili ga upitao za ikakav komentar već je cijeli tekst prenesen bez provjere točnosti informacija'' -  navode u Zahtjevu za ispravak u kojem zaključuju kako je medij ''objavom članka povrijedio ugled, čast i dostojanstvo Paska Tomaša i njegove obitelji''. 

...

...

...

...

Popularni Članci