TJEDAN U RETROVIZORU Uz pomoć građanima i gospodarstvenicima, Grad uveo niz mjera sigurnosti i uštede

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Grad Dubrovnik je nakon pojave koronavirusa donio brojne mjere kako bi se ostvarile uštede, ali i kako bi se pomoglo građanima i gsopodarstvenicima koji su posebno pogođeni krizom. Zbog krizne situacije koja vlada gradski projekti su smanjenog intenziteta, ali se stoga uvode mjere koje bi trebale biti od pomoći građanima. 

Gradonačelnik predstavio paket mjera za pomoć pri prevladavanju krize

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković predstavio je paket mjera za ranjive skupine i gospodarstvenike. Mjere su podijeljene u dvije kategorije; prve su usmjerene prema građanima koji se nalaze u ekonomski nezavidnoj situaciji jer su uslijed epidemije koronavirusa ostali bez svojih radnih mjesta, dok se druga skupina mjera odnosi na pomoć gospodarstvenicima.

Uvodi se mjera sufinanciranja troškova stanovanja za travanj, svibanj i lipanj za sve podstanarske obitelji koje udovoljavaju kriterijima mjera socijalno financijske pomoći, oslobađaju se plaćanja naknade za boravak djece u Dječjim vrtićima Dubrovnik sve obitelji za mjesece travanj, svibanj, lipanj, oslobađa se plaćanje parking usluga Sanitat d.o.o za spomenute mjesece, umanjuje se plaćanje zakupa javnih površina za 70 te zakupa poslovnog prostora za 50 posto...

Provedeni natječaji za opremanje OŠ Montovjerna

Radovi na izgradnji Osnovne škole Montovjerna ušli su u samu završnicu, a u međuvremenu je  proveden i postupak javne nabave za opremanje škole. Prvi dubrovački kapitalni projekt u obrazovanju u više od tri desetljeća ovog je tjedna obišao gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima. Iako su radovi skoro gotovi, da bi se nova škola opremila kako bi u rujnu ove godine mogla spremno dočekati prve generacije učenika, potreban je namještaj za učionice i urede, oprema za sportsku dvoranu te školsku kuhinju. Stoga je i postupak javne nabave podijeljen u tri grupe predmeta ukupne vrijednosti 3.846.715,75 kuna.

Uspostavljen Upravljački centar Civilne zaštite Grada Dubrovnika

Grad Dubrovnik uspostavio je Upravljački centar Civilne zaštite Grada Dubrovnika putem kojeg se izdaju nalozi na terenu, a vezano za aktivnosti zbog aktualne situacije ugroze zarazom koronavirusa. U sklopu Upravljačkog centra djeluje i besplatan info broj 0800 8182 na koji se građani mogu obratiti Stožeru svakim danom od 08:00 -20:00 sati. Centar Civilne zaštite Grada Dubrovnika ujedno izdaje i propusnice. 

RACIONALNA POTROŠNJA Javna rasvjeta radi smanjenim intenzitetom

Grad Dubrovnik uvodi još jednu mjeru racionalnog trošenja proračunskih sredstava te  obavještava sugrađane da će tijekom idućeg tromjesečnog razdoblja javna rasvjeta raditi smanjenim intenzitetom. To znači da će se na cijelom gradskom području smanjiti broj upaljenih rasvjetnih tijela uz zadržavanje osnovne funkcije javne rasvjete, a sve kako bi se postigle željene uštede u potrošnji električne energije.

Ukida se naknada za članove upravnih vijeća javnih ustanova u vlasništvu Grada

U sklopu paketa mjera za suzbijanje gospodarskih posljedica djelovanja koronavirusa, odlukom gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića svim članovima upravnih vijeća javnih ustanova u vlasništvu Grada Dubrovnika, a čija naknada se financira iz proračunskih prihoda Grada, ista se ukida za mjesece travanj, svibanj i lipanj.

Popularni Članci