TJEDAN U RETROVIZORU Uređuje se ljetno kino Lapad, osnovan GOŠK Dubrovnik Special Power Team

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Izdvajamo najzanimljivije vijesti iz gradske uprave u proteklom tjednu.

Uređuje se prostor Ljetnog kina Lapad

syxdcfgvh

Grad Dubrovnik započeo je s čišćenjem zapuštenog prostora Ljetnog kina Lapad, s ciljem stavljanja u funkciju za kino predstave i druge kulturno-umjetničke sadržaje primjerene izvođenju na ovoj ljetnoj pozornici. U pripremi je i program kako bi se ljetno kino privelo svrsi, a s ciljem revitalizacije nekad omiljenog okupljališta Lapađana, ali i svih ostalih koji su ljetne večeri provodili uz filmove na otvorenom. Namjera je prostor prenamijeniti i za ostale kulturne izvedbe tijekom ljetnih mjeseci i tako ponuditi dodatni sadržaj za domaće i turiste izvan povijesne jezgre.

Uz potporu Grada Dubrovnika osnovan GOŠK Dubrovnik Special Power Team

xdcfgvbh

Na sastanku predstavnika Grada Dubrovnika, Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919 i roditelja djece s teškoćama u razvoju, održanom na nogometnim igralištu u Gospinom polju 22. svibnja, objavljeno je osnivanje sekcije Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919 pod nazivom GOŠK Dubrovnik Special Power Team. U ime Grada Dubrovnika satanku su bili nazočni pročelnik i zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i Miho Katičić. Zamjenik predsjednika Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919 Ile Topuzović izvjestio je nazočne da je klub imenovao trenera za rad sa sekcijom za djecu s teškoćama u razvoju te da će financirati nabavu sportske opreme za članove sekcije. Također je najavio da će se u rad sekcije GOŠK Dubrovnik Special Power Team uključivati stručnjaci kvalificirani za rad s djecom s teškoćama u razvoju.

Zbog preglasnog emitiranja glazbe „Cele“ ostaje bez javne površne na sedam dana

rxdcfgvjbh

Zbog kršenja Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti te Odluke o zakupu javnih površina po pitanju razine buke, ugostiteljski objekt „Cele“ kažnjen je oduzimanjem javne površine na sedam dana. Također, navedenom objektu izrećena je novčana kazna u iznosu od 1.327 eura (10. 000 kuna) za pravnu osobu i 265 eura (2.000 kuna) za odgovornu osobu. Odsjek za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika angažirao je ovlaštenog mjeritelja razine buke za ispitivanje razine buke na otvorenom u objektima registriranim za obavljanje ugostiteljske djelatnosti te je u subotu, 20. svibnja 2023. godine izvršen nadzor ispred pet ugostiteljskih objekata. Tom prilikom utvrđena je prekomjerna buka od strane ugostiteljskog objekta „Cele“ na način da je reproduciranjem glazbe putem elektro-akustičnih uređaja prekoračena dozvoljena jačina zvuka. Na javnoj površine ispred ugostiteljskog objekta izmjerena je razina buke 73 decibela [dB(A)], dok je dozvoljena razina 55 decibela.

Postavljene bove u moru na kupalištima

sfdgfc h

U okviru aktivnosti na održavanju javnih plaža i kupališta Grad Dubrovnik putem nadležnog Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more proveo je postavljanje plutajućih zaštitnih ograda na plažama odnosno kupalištima na administrativnom području Grada Dubrovnika: od pozicija na užem gradskom području, preko onih na području Mokošice, Lozice, Štikovice, Zatona, Orašca, Trstenog i Brsečina sve do više kupališta na Koločepu, Lopudu, Suđurđu i Šipanskoj Luci.

Popularni Članci