TJEDAN U RETROVIZORU Franković pisao britanskom državnom tajniku, uređeno igralište 'Pčelice', stižu digitalni nomadi

Autor: dubrovackidnevnik.hr
I ovog petka donosimo najvažnije projekte ove gradske uprave u proteklom tjednu. 

Gradonačelnik Franković pisao britanskom državnom tajniku za promet

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je službeni dopis državnom tajniku za promet Ujedinjenog Kraljevstva Grantu Shappsu. U dopisu gradonačelnik uvodno navodi kako Dubrovnik iščekuje odluku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva kojom se dopuštaju, odnosno ponovno uspostavljaju, međunarodna putovanja. Ističe kako su posjetitelji s područja Ujedinjenog Kraljevstva tradicionalno najzastupljeniji i jako privrženi dubrovački gosti s kojima je ovaj grad razvija dugogodišnji čvrsti prijateljski odnos. Na temelju prošlogodišnjih iskustava gradonačelnik Franković državom tajniku Shappsu iznosi prijedlog da se prilikom izrade i donošenja potrebnih odluka razmotri mogućnost uspostavljanja seta posebnih pravila i propisa kojima bi se države podijelile u zelene, narančaste i crvene zone.

EU sredstvima uređeno i opremljeno igralište dječjeg vrtića Pčelica

U sklopu EU projekta „Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika” nabavljena je oprema za igralište Dječjeg vrtića Pčelica u Novoj Mokošici. Ukupne vrijednosti 273.743,75 kuna, oprema za igralište je financirana sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, dok je nabavu, dopremu i montažu sprava za igru te prateće opreme izvela tvrtka KOVA d.o.o. iz Velike Gorice. Dječje igralište „Pčelice“ obogaćeno je nizom novih sprava poput pješčanika, mostića, kombiniranih setova s kućicama, ljuljačkom, penjalicom i  toboganima, kućicom s didaktičkim panoima te nogometnim gol s mrežicom...). Postavljena je gumena antistresna podna obloga te druga komunalna i urbana oprema poput žičane ograde, klupica i stola. Sve postavljene sprave udovoljavaju propisanim standardima kvalitete, dječje sigurnosti i standardu zaštite okoliša. 

Usporivači brzine postavljaju se uz škole i dječja igrališta

U sklopu povećanja sigurnosti prometa na cestama Grad Dubrovnik putem Upravnog odjela za promet provodi radove na postavljanju opreme za smirivanje prometa. Na dijelovima nerazvrstanih cesta uz škole i dječja igrališta ukupno će se postaviti 11 usporivača brzine, tzv. ležećih policajaca.

Grad i Turistička zajednica ugostit će deset digitalnih nomada iz cijelog svijeta

Deset digitalnih nomada iz različitih dijelova svijeta odabrano je da provedu besplatno mjesec dana u Gradu Dubrovniku, detaljno istraže destinaciju i svojim iskustvom pomognu doprinijeti stvaranju boljeg ozračja za buduće nomade koji će za svoje mjesto rada odabrati Dubrovnik – istaknuto je na današnjoj konferenciji  za medije održanoj u Lazaretima na temu realizacije projekta „The Dubrovnik digital nomad-in-residence”. Riječ je o zajedničkom projektu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, u suradnji s Total Croatia News i Saltwater Nomads.

I u 2021. dodjeljuju se potpore za zapošljavanje pripravnika

Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more Grada Dubrovnika raspisao je natječaj za dodjelu potpora za zapošljavanje pripravnika na području Grada Dubrovnika u 2021. godini. Visina pojedinačne mjesečne potpore po pripravniku iznosi 2.800 kuna, a isplaćuje se tijekom jednogodišnjeg pripravničkog staža pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju registriranu gospodarsku djelatnost na području Grada Dubrovnika, osim javnim ustanovama i trgovačkim društvima kojima je Grad osnivač, odnosno u slučaju društava jedini ili jedan od osnivača.

Popularni Članci