TJEDAN U RETROVIZORU Električni minibus obavio testne vožnje, saniran nogostup od Pošte Lapad do stadiona

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Grad Dubrovnik proteklih dana radio je na mnogim projektima i aktivnostima. Donosimo najzanimljivije događaje proteklih sedam dana.

Sanira se nogostup od Pošte Lapad do nogometnog stadiona

hhh

U sklopu Programa održavanja komunalne infrastrukture u 2022. godini, a putem Upravnog odjel za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu, provodi se sanacija nogostupa u Ulici kralja Tomislava.

'UGODAN, KOMFORAN I TIH' Vozili smo se novim električnim autobusom koji bi povezao lokacije koje dosad nisu bila povezane gradskom linijom

hhh

Prvi električni mini autobus marke Karsan stigao je u Grad Dubrovnik te je u suradnji s gradskim prijevoznikom Libertas Dubrovnik započeo s testnim vožnjama.

Sastali se ravnatelji kulturnih ustanova, bilo je govora i o Noći muzeja

jhfjf

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika je održan sastanak s ravnateljima kulturnih ustanova kojeg su predvodile zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović.

NOVI VRTIĆI, INFRASTRUKTURA, EKO PRIHVATLJIVA VOZILA Grad Dubrovnik priprema se za korištenje sredstava iz ITU mehanizma

kjkjk

Gradonačelnik Grada Dubrovnik Mato Franković izabran je za predsjednika Koordinacijskog vijeća Urbanog područja Dubrovnik na danas održanoj konstituirajućoj sjednici. Koordinacijsko vijeće sastoji se od načelnika i gradonačelnika jedinica lokalne samouprave u sastavu urbanog područja, a operativno organizira funkcioniranje ITU mehanizma u financijskoj perspektivi 2021.-2027 na svom području. Za zamjenika predsjednika ovog tijela izabran je načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić.

Ovako bi trebao izgledati javni WC u gradskoj jezgri, inspiriran je renesansnim vodovodom i starim dubrovačkim palačama

gfhgb

Idejni projekt novog javnog WC-a unutar povijesne jezgre prezentiran je danas gradonačelniku Grada Dubrovnika Matu Frankoviću, pročelnici Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivani Brnin te članovima uprave Čistoće Marku Ivekoviću i Tomislavu Tabaku. Idejno rješenje predstavile su projektantice Lea Đurović Ruso i Petra Matić iz arhitektonskog ureda Proto-arch d.o.o.

Popularni Članci