'TJEDAN U RETROVIZORU' Eksplozija infrastrukturnih projekata, evo što se sve otvaralo i obilazilo

Autor: dubrovackidnevnik.hr
I ovog tjedna donosimo pregled najvažnijih poteza i projekata gradske uprave.

Gradonačelnik obišao dvoranu za borilačke sportove

Završeni su radovi na uređenju i adaptaciji sportske dvorane za borilačke sportove u prostoru bivše „Stanice za tehnički prijem vozila“ u Gospinom polju, još jedne u nizu investicija Grada Dubrovnika u sportsku infrastrukturu. Novouređene prostore obišao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković, sa suradnicima. ''Po prvi put Dubrovnik dobiva dvoranu za borilačke sportove. Ovo je nastavak investicija u sportsku infrastrukturu koje je ova gradske uprava pokrenula prije četiri godine. Uz borilačke sportove, na gornjoj etaži svoje prostore za tekuće poslovanje naći se brojne sportske udruge s područja grada Dubrovnika. U stražnjem  dijelu nalaze se i prostori dubrovačkog moto kluba, koji već više od 20 godina traže adekvatni prostor. Uistinu sam zadovoljan da sve ovo danas imamo ovdje'', kazao je gradonačelnik Franković u prigodi obilaska.

 Gradonačelnik obišao završene radove na zgradi gradskog bazena u Gružu

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima obišao je završene radove na zgradi gradskog bazena u Gružu, bivši Hotel Stadion, koji nakon godina nebrige napokon dobiva primjereni izgled i funkciju. Rekonstrukcijom su obuhvaćeni unutarnji rubni prostori objekta i vanjski prostori unutar čestice. Unutarnji su sadržajno podijeljeni u dvije zone: prostori hostela, koji su dovedeni u visoki roh-bau, i prostori koji su dovedeni do potpune gotovosti, a koje će koristiti Grad Dubrovnik, odnosno Javna  ustanova sportski objekti Dubrovnik. Tu će, uz polivalentne prostore, biti smješteni prostori Vaterpolo kluba Jug, Plivačkog kluba Jug i udruga te prostori Javne ustanove.

Predan zahtjev za građevinsku dozvolu za Dom umirovljenika ispod Opće bolnice Dubrovnik

Predan je glavni projekt za ishođenje građevinske dozvole za izgradnju novog doma umirovljenika ispod Opće bolnice Dubrovnik. Ovo je drugi projekt nakon 50 godina vezan za skrb i smještaj starijih sugrađana kojeg pokreće ova gradska uprava, nakon što su prošli mjesec započeli radovi na domu u Gružu. Novi dom bit će kapaciteta oko 200 osoba na stalnom i oko 75 osoba na dnevnom smještaju. Bit će opremljen restoranom, liječničkom ordinacijom, prostorima za fizikalnu terapiju te društvenim prostorima – dvoranom za više namjena, knjižnicom i kafe barom. Posebna pažnja u idejnom projektu arhitekata Tina Svena Franića posvećena je prostorima dnevnih korisnika, s nizom prostornih niša za razne društvene aktivnosti i dnevni odmor.

Nove sprave za vježbanje na stazi u Solitudu

Uz Svjetski dan kretanja, koji se obilježava 10. svibnja, dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima obišao je novouređenu hodačku stazu u Solitudu, koja je opremljena kroz akciju 'Hodanjem do zdravlja', u sklopu projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ''Živjeti zdravo'', u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko - neretvanske županije. ''Investiciju su financirali HZJZ i Grad Dubrovnik s iznosom od po 80.000 kuna. Sprave na ovoj stazi postavljene su sukladno Strategiji razvoja sporta Grada Dubrovnika te i na ovaj način promičemo važnost redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje i koristi hodanja, kao osnovnog oblika kretanja'', rekao je u ovoj prigodi gradonačelnik Franković.

Grad Dubrovnik donirat će zemljište s namjerom stambenog zbrinjavanja medicinskih djelatnika na Pobrežju

Povodom Svjetskog dana medicinskih sestara, a sukladno prethodno provedenim razgovorima te na osnovu izrađene arhitektonsko-urbanističke studije Pobrežje, gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potpisali su Sporazum o zajedničkoj suradnji na osiguravanju uvjeta za stambeno zbrinjavanje djelatnika u zdravstvu. Ovim Sporazumom Grad Dubrovnik iskazao je namjeru dodjele zemljišta djelatnicima u zdravstvu na području Pobrežja.

Popularni Članci