'

SVE ZBOG BIROKRATSKE GLUPOSTI Granični prijelaz preko Imotice ove sezone nije međunarodni, a razlog je apsurdan

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PU DNŽ
Granični prijelaz za pogranični promet Imotica-Duži ove sezone nije privremeno prekategoriziran u međunarodni granični prijelaz. 

Time su mještani gornjih sela Dubrovačkog primorja ostali uskraćeni za odluku koja im je u mnogočemu olakšavala život u smislu kupovine ili putovanja. I umjesto da se stanovnike tog područja potiče na ostanak u mjestima koje svake godine napušta sve više ljudi, oni se suočavaju s jednim od niza prepreka, a odgovornost ovaj put leži na Bosni i Hercegovini. 

Kako nam je objašnjeno, prekategorizaciju odobrava mješovito povjerenstvo sastavljeno od tri konstitutivna naroda BiH. Načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić, zajedno s načelnicima općina Neum i Ravno, uputio je dopis još prije sezone u kojem je zatražena prekategorizacija. Hrvatska je odradila svoj dio posla, no ne i BiH gdje Povjerenstvo koje donosi odluku nije imenovano, a dosadašnjim članovima je istekao mandat. 

Inače, mještani gornjih sela Dubrovačkog primorja mogu ići preko Neuma, što im je dalja opcija, a najbliža butiga unutar hrvatskog teritorija im je u Stonu. 

Popularni Članci