'SVE MI JE TEŽE, S TIM SE BUDIM I LIJEŽEM' Milo i Dubravka Hrnić teško se nose s gubitkom sina

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PIXSELL
glazbenik Milo Hrnić i njegova supruga Dubravka teško se nose s tragičnim gubitkom najstarijeg sina Srđana - povukli su se u svoja četiri zida, a jedinu radost pronalaze u druženju s četvero unučadi. Glorijinoj ekipi otvorili su vrata svojega doma i govorili o danima najveće tuge koju roditelji mogu iskusiti.

Kroz zastrta prozorska okna u domu Mila Hrnića jedva je prodirala dnevna svjetlost premda se nebo nad Dubrovnikom tog prijepodneva plavilo kao usred proljeća. Do prije mjesec i pol, 74-godišnji glazbenik ne bi propustio uživati u pogledu na suncem okupan rodni grad, no ovih dana nije mu ni do čega. Otkako mu je 4. siječnja iznenada preminuo stariji sin Srđan, shrvan je dubokom boli, zajedno sa suprugom Dubravkom, piše Gloria

"Svaki dan plačem. Prijatelji me tješe da će mi s vremenom biti lakše, no meni je sve teže. S tim se budim i liježem", tužno govori Hrnić dok sjedi za stolom u maloj dnevnoj sobi okružen uspomenama na sina.

Kad je Glorijinoj ekipi otvorio vrata svojega doma, on i supruga Dubravka listali su obiteljske albume.

Naime, Srđan Hrnić, koji bi ove godine proslavio 52. rođendan, preminuo je prirodnom smrću, u svojem domu, a uz njega su u tom trenutku bili supruga Đulija i devetogodišnji sin Marin.

"Još ne mogu zaboraviti užas i paniku koju sam osjetio kad me nevjesta tu subotu prijepodne nazvala telefonom. Bio sam kod kuće, u glazbenom studiju gdje posljednjih mjeseci radim na novom albumu. Čim sam čuo Đulijin glas, noge su mi se odsjekle. Bila je sva uspaničena jer nije mogla probuditi Srđana. Ranije ujutro joj je kroz san rekao da ga pusti da se još malo odmori. Žena i ja smo odmah požurili k njima i ne sluteći da je naš sin već umro. Kad smo petnaestak minuta kasnije ušli u sobu gdje je Srđan ležao, ništa više nismo mogli učiniti. Liječnici su nam rekli da je umro prirodnom smrću", prisjeća se Milo najtužnijeg trenutka u životu.

Za njega i suprugu Dubravku odlazak sina bio je nevjerojatan šok jer ne pamte da je ikada ozbiljnije bolovao, pa ni u najranijem djetinjstvu. Kao mladić pet je godina proveo na ratištu, ali je i iz tog kaosa izišao bez trajnije ozljede. A otkako je sa suprugom Đulijom dobio sina Marina, zračio je zadovoljstvom.

Milo Hrnić kaže da je sa Srđanovim odlaskom izgubio i najboljeg prijatelja. Premda je veoma blizak i s drugim sinom, pet godina mlađim kuharom Antom, s pokojnikom je dijelio puno zajedničkih interesa, među ostalim, i ljubav prema glazbi.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Popularni Članci