NAKON TUČNJAVE U PILAMA Iz Grada potvrdili da kajakaši nemaju koncesijsko odobrenje za rad ispred restorana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović, GM, Grgo Jelavic/PIXSELL

Prošlotjedni fizički obračun zaposlenika tvrtke koja se bavi iznajmljivanjem kajaka u Pilama Adventure Dubrovnik  Tours i osoblja restorana Orhan izazvao je niz reakcija i nagađanja o motivima samog sukoba. 

S obzirom na to kako su napadnuti djelatnici iz Slavonije, nacionalni mediji su već razvili priču kako je upravo to motiv i kako radnici iz Slavonije, prema takvim tvrdnjama, nisu dobrodošli u Dubrovnik, među lokalcima. To naravno nije istina i gotovo da nema ugostiteljskog objekta u Dubrovniku u kojem ne rade djelatnici iz Slavonije, a takvo stanje traje već godinama. 
S druge strane dolaze informacije kako je sukob zapravo bio potpuno drugačije prirode, s obzirom na to kako se djelatnici restorana iz Pila žale kako se od kajakaša više ne može normalno raditi. 

Uvidom u koncesijsko odobrenje koje je izdao Grad Dubrovnik može se vidjeti kako tvrtka koje se bavi iznajmljivanjem kajaka zapravo nema što raditi ispred lokacije samog restorane. Njihovo koncesijsko odobrenje za ovu godinu odnosi se isključivo za dio čestice zemlje 2642/4 u K.O. Dubrovnik, odnosno za dio plaže ispred parka u Pilama, ukupno tek 25 kvadratnih metara. 

...

''Nijedno koncesijsko odobrenje za djelatnosti iznajmljivanja kajaka ne odnosi na mikrolokaciju ispred restorana na kojoj se dogodio incident, stoga svi oni koji na bilo koji način posluju na toj lokaciji, u predmetnom slučaju tvrtka Adventure Dubrovnik Tours j.d.o.o., isto rade mimo koncesijskih odobrenja, krše odredbe istih te su nelegalni. Ističemo da poslove nadzora nad pomorskim dobrom provodi Lučka kapetanija,' rekli su iz Grada Dubrovnika. 

Inače, dvojici osumnjičenika koji su sudjelovali u verbalnom i fizičkom napadu ispred restorana Orhana u Pilama određen je istražni zatvor.

Nema opravdanja za nasilno ponašanje, no s obzirom na činjenicu kako ni kajaci, ni kajakaši nemaju što raditi ispred restorana Orhan, može se pretpostaviti kako su i motivi ipak drugačiji od onih koje forsiraju nacionalni mediji, ali i sam vlasnik tvrtke koja ima koncesijsko odobrenje. 

Popularni Članci