STRUČNI SKUP Šimac Bonačić najavila ulaganje u nadstandard u iznosu od osam milijuna kuna

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić sudjelovala je na otvorenju stručnog skupa „Obrazovanje i licenciranje ravnatelja“ koji je organizirala Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola.

Zamjenica Šimac Bonačić istaknula je kako su obrazovanje i znanje najvažniji resursi Republike Hrvatske.


"Zadovoljstvo nam je što vas možemo ugostiti u našem Gradu koji osim brojnih kulturnih znamenitosti baštini i neka od najvećih znanstvenih imena, a Ruđer Bošković samo je jedan od njih. Svjesni važne uloge obrazovanja Grad Dubrovnik nastavlja ulaganja u nadstandard počevši od vrtića od osnovnih škola kojima je Grad osnivač", kazala je Šimac Bonačić ističući kako Grad Dubrovnik ulaganja u obrazovanje nastavlja i u idućoj godini.

"U proračunu za 2017. godinu planiramo osam milijuna kuna u programe nadstandarda. Radi se o programima produženog boravka, školskih sportova, razvoja stručnih službi, dodatnoj nastavi, asistentima u nastavi i tako dalje", istaknula je zamjenica Šimac Bonačić.

Na stručnom skupu sudjeluje preko 400 ravnatelja osnovnih škola iz cijele Hrvatske, voditelji agencija u obrazovanju, predstavnici Ministarstva obrazovanja i znanosti te Prosvjetne inspekcije.

Popularni Članci