ŠTO TO TAMO SMRDI? Vicko Begović iz Vodovoda: Riješen je problem kraj 'Radeljevića'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Google Street
Dubrovčani koji su u zadnje vrijeme prošetali Obalom Stjepana Radića u blizini bivše tvornice Radeljević mogli su osjetiti nesnosan smrad. 

S obzirom na to da se radi o vrlo prometnom dijelu grada brojni građani iskazali su svoje nezadovoljstvo.

Provjerili smo s Upravom Vodovoda zbog čega se širi neugodan miris. Član Uprave Vodovoda Vicko Begović objasnio je za Dubrovački dnevnik kako je situacija zapravo posljedica velike kiše koja je pala krajem srpnja.

"Osim što je ta kiša napravila probleme u oborinskoj, napravila je probleme i u fekalnoj odvodnji. Naime, kako je oborinska odvodnja slabo razgranata u Gradu Dubrovniku, veliki dio završi u fekalnim kolektorima koji nisu predviđeni za prihvat tolikih količina vode. Dođe voda, pijesak i masnoća i naprave nam problem u najnižim točkama. Mi smo nakon te kiše imali jedan period snimanja i čišćenja tih kanala u najnižim kotama Grada, to se radilo po noći i u jutarnjim satima ovisno o raspoloživosti ljudi," kazao je Begović te dodao kako je prilikom tih radova došlo do zamućenja, a potom do pojačanog stvaranja neugodnog mirisa. 

Ovakvi problemi se, tvrdi Begović, inače rješavaju čišćenjem kanala, a smrad se širi, zbog pritiska odnosno dizanja taloga iz cijevi.

"Jučer je problem riješen, mi tretiramo to kako ne bi smrdilo, no velike kiše to uzburkaju pa onda treba neko vrijeme da se to stabilizira. Radili smo na tome 10ak dana" zaključio je Begović.

Građani se mogu nadati da će smrad ubrzo nestati.

Alena Hadžić

Popularni Članci