Što to tajnik i šefica računovodstva u subotu ujutro rade u zgradi Gimnazije?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Gimnazija Dubrovnik vikendom je obično zatvorena, osim ako je riječ o nadoknadama, osoblja nema, na telefonske pozive se nitko ne javlja, no ovog vikenda je čini se nešto ipak malo drugačije.

Kako doznaje Dubrovački dnevnik, u zgradi Gimnazije su, po svemu sudeći, od ranog jutra bili šefica računovodstva i tajnik škole, ujedno i povjerenik za informiranje, koji do danas nije odgovorio na nijedan upit koji mu je poslan od strane Dubrovačkog dnevnika, a u telefonskom razgovoru je kazao kako 'nije dužan davati odgovore o tome gdje je Katarina Tolja i je li se vratila s bolovanja' , dok je bila na putovanju u New Yorku. Tome u prilog ide i činjenica kako su jedina dva vozila koja su jutros parkirana na parkingu Gimnazije upravo vozila koja koriste tajnik i šefica računovodstva.

Neslužbeni izvori bliski školi za Dubrovački dnevnik su kazali kako tajnik i šefica računovodstva ne običavaju biti u školi tijekom vikenda te kako je, prema njihovim riječima, ovo iznimka.

Podsjetimo, iz Ministarstva znanosti i obrazovanja za Dubrovački dnevnik su potvrdili kako će poslati inspekciju u tri hrvatske škole zbog toga što nisu jasni svi podaci vezani uz studijsko putovanje u New York, među kojima je i Gimnazije Dubrovnik, a doznajemo kako bi inspekcija trebala krenuti idućeg tjedna.

Studijsko putovanje sporno je jer su svega nekoliko sati u jednom danu ravnatelji obilazili obrazovne ustanove, a ostatak vremena uživali u čarima New Yorka, druženjima, večerama, obilascima, šopingu… Tolja se Ministarstvu očitovala kako je putovanje privremeno financirano iz sredstava škole te da trošak isplate dnevnica nije planiran zbog čega su je dodatno zatražili objašnjenje oko 'privremenog financiranja' iz sredstava škole.

Osim toga, iz Ministarstva su nas uputili da sa Školskim odborom provjerimo je li ih Tolja obavijestila, kao tijelo koje upravlja školom sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju, o korištenju sredstava škole iz čega proizlazi kako je to bila njena dužnost koju nije ispoštovala. Odgovor je stigao već prije, i to od strane predsjednika odbora Branka Bazdana koji je prije nekoliko dana za Dubrovački dnevnik odgovorio kako o financiranju nisu bili obaviješteni, a kako su trebali biti ako su u pitanju sredstva škole. Vrijedi spomenuti kako je sjednica održana svega nekoliko dana prije Toljinog putovanja u New York, no financiranje putovanja uopće nije bila točka dnevnog reda.

Sumnju je pobudilo i neodgovaranje škole i ravnateljice na brojne upite o trošenju sredstava na stručno usavršavanje u sklopu kojeg se većina vremena odnosi na zabavne sadržaje, a ne edukaciju, a zbog čega je nadležno Ministarstvo i zatražilo očitovanje o financiranju.

Popularni Članci