DOZNAJEMO U Opću bolnicu stigao pacijent iz Stona, sumnja se na ospice

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Lucija Komaić
U Opću bolnicu Dubrovni prošlog je tjedna, točnije u petak poslijepodne, stigao pacijent iz Stona koji je hospitaliziran, a sumnja se na ospice, doznaje Dubrovački dnevnik.

Informaciju je za Dubrovački dnevnik potvrdio voditelj odjela za infektologiju i dermavenerologiju Opće bolnice Dubrovnik dr. Stjepan Đuričić koji je kazao kako klinička slika odgovara ospicama, međutim kako ipak treba pričekati rezultate testova koji su poslani u Zagreb, kako bi se sa sigurnošću moglo utvrditi kako je zaista riječ o ospicama. Stoga se može kazati kako se zasad sumnja na ospice, a sumnja bi tek trebala biti potvrđena, pa ne treba širiti paniku.

Prema neslužbenim informacijama, muškarac (33) se osjeća dobro te je izoliran, a navodno je prethodno boravio na Kosovu. Po dolasku u Opću bolnicu mu je stavljena maska, a nosilo je i osoblje koje ga je primilo.

Podsjetimo, ospice su se nedavno pojavile i u Mostaru, a u kontekstu epidemije Dubrovnik se uglavnom spominje u smislu najmanje procijepljenosti u Hrvatskoj, a shodno tome i najrizičnijem području za širenje epidemije.

Popularni Članci