SRETAN ROĐENDAN! Zašto je današnji datum važan za većinu stanovnika Mokošice

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Službeni Facebook profil Torcide Split 1950
Navijačka skupina Torcida danas slavi 65. rođendan!

Riječ je o najstarijoj navijačkoj skupini u Europi koja je osnovana 28. listopada 1950. godine. Slogan 'Hajduk živi vječno' znak je za dugu  i neprekinutu tradiciju koja postoji i danas. 

Međutim, organizirano navijanje navijača Hajduka započelo je davne 1911. godine, dok je prvi organizirani odlazak navijača na domaće gostovanje zabilježen 1927. godine protiv HAŠK-a u Zagrebu. Torcida je osnovana uoči utakmice s Crvenom Zvezdom, u kojoj je Hajduk pobijedio rezultatom 2:1. Riječ je o sezoni u kojoj je momčad Hajduka osvojila prvenstvo bez poraza i ostvarila vlastiti rekord. 

Klub navijača djeluje u Splitu, a svoje 'ogranke' imaju po cijeloj Hrvatskoj. Na našem području najpoznatija je Torcida Mokošica koja je sudjelovala u brojnim humanitarnim akcijama, a Hajduk vjerno prate na utakmicama. Tako, neslužbeno doznajemo, danas ne bi trebalo biti nekog posebnog slavlja u Mokošici, obzirom da je veliki dio najvijača s dubrovačkog područja otputovao kako bi svoj klub podržali u utakmici protiv Lekenika, u Sisačko-moslovačkoj županiji, u osmini finala Hrvatskog kupa. 

Popularni Članci