ŠOKANTAN PRIMJER VRŠNJAČKOG NASILJA 'Hvala bogu što si izgubila roditelje, još da i ti umreš, droljo'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Pexels.com
Poruke u najmanju ruku neprimjerenog sadržaja ovih su dana jedna od glavnih rasprava dubrovačkih majki koje su ostale šokirane zbog pročitanog.

Naime, poruke su putem aplikacije upućene djevojčici iz Dubrovnika u kojoj joj se anonimni pošiljatelj ili više njih naslađuju zbog toga što je, kako stoji u tekstu, ostala bez oba roditelja.

'Nemaš ni mamu ni tatu i sad ideš u dom. Neka ti, tako ti i treba, hvala bogu što si izgubila roditelje, sad nemaš više nikog' i 'Još samo da ti sestra umre i to je to, ali bolje da i ti umreš prije nje, droljo' samo su dio sadržaja poruka koje je zaprimila djevojčica.

Poruke su se počele brzo širiti, a sadržaj je sasvim očekivano mnoge uznemirio, među kojima i dubrovačke majke koje su upozorile roditelje da obrate pažnju, provjere što njihova djeca rade, provjere sadržaj na njihovim mobilnim telefonima i iskreno porazgovaraju s njima, sumnjajući na to kako se radi o vršnjačkom nasilju. Dio majki na društvenim mrežama tvrdi kako su o navedenom već obaviješteni pojedini ravnatelji i profesori u osnovnim školama, kao i policija koja je poduzela potrebne radnje.

I Dubrovački dnevnik ovim putem poziva sve roditelje da obrate pažnju na svoje tinejdžere, a sve one koji imaju neke informacije i detalje da obavijeste policiju.

Popularni Članci