'

SLUČAJ 'SUNSET' U UVALI DOŠAO I DO SABORA Urša Raukar-Gamulin: Porušili su stabla, prostor izbetonirali, to je lapadska sumrak saga jedne od najljepših dubrovačkih plaža

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Saborska zastupnica platforme Možemo govorila je u slobodnom govoru na sjednici Sabora o problemu lapadske plaže. Tako je 'slučaj Sunset', plaže na kojoj je koncesionar tvrtka koja je pokrenula likvidaciju, pa prostor propada, došla u fokus i na nacionalnoj razini. 

"Danas ću govoriti kako su lapadski „Zalasci sunca“ postali Sumrak saga o jednoj od najljepših dubrovačkih plaža koja je danas zapuštena, ugrožava sigurnost kupača i predstavlja sanitarnu opasnost. Već tjednima građani upozoravaju gradsku i županijsku vlast, organizirali su i zbor građana, ali odgovorni kažu da to nije njihova odgovornost, pa čija je onda?

Sve je počelo dobro. Dubrovačko-neretvanska županija provela je natječaj za arhitektonsko rješenje za taj prostor, pobijedilo je kvalitetno idejno rješenje koje je trebalo biti podloga za lokacijsku dozvolu, sve kako je i određeno GUP-om grada Dubrovnika. Tu počinje sumrak saga. Do građevinske dozvole arhitektonsko rješenje je doživjelo takve nakaradne izmjene da ga ni vlastiti autori više nisu mogli prepoznati. Izigran je i javni natječaj i GUP. Plaža Sumratin ostala je bez iti jednog stabla, bez ljepote. 

Ovlaštenik koncesije, tvrtka romantičnog naziva Dubrovački zalasci sunca d.o.o. nimalo romantično je porušila stabla i masline, devastirala park, zanemarila projekt koji je pobijedio na natječaju, izgradila montažne objekte, naplaćivala parking, da bi sada, 2024., ostala dužna, ni manje ni više, nego 822 tisuće eura za neplaćene koncesije. Dakle, vlasnik je likvidirao tvrtku, otpustio radnike i traži povrat inicijalnog ulaganja od 14 milijuna eura. Kako romantično?!", rekla je, među uostalim, u govoru na sjednici Sabora zastupnica platforme Možemo, Urša Raukar Gamulin. 

Cijeli govor pogledajte u nastavku. 

Popularni Članci