SLUČAJ ISPISANOG DJETETA Dita Lipanović: 'Ispričavam se, naivno sam htjela pomoći, a nasjela sam na politički spin'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: društvene mreže
Puno je reakcija izazvala objava na društvenim mrežama kako je jedno dijete ispisano iz Dječjih vrtića Dubrovnik zbog duga od 431 kunu. Rješenje o ispisu objavljeno je i u grupi DUMAM-e, Mame iz Dubrovnika i okolice. Osnivačica grupe Dita Lipanović u dobroj je namjeri pokušala pomoći majci, animirajući članice svoje grupe, ne znajući tada kako je majka na listi Andra Vlahušića. Stoga je u grupi sada objavila video isprike u kojem tvrdi kako nije znala da se radi o političkom spinu i kako je zapravo ispala naivna.

„Pročitala sam kako je jedno dijete ispisano zbog duga od 400 i nešto kuna. Naivno sam htjela pomoći jer mi je to bilo grozno. Došla sam do imena mame za sekund. U pitanju je Ljerka Tikvica koja mi je preko mobitela rekla kako nije mogla podmiriti cijeli dug pa je dio podmirila u ožujku, da su je zvali da će dijete biti ispisano jer mora pokriti cjelokupno dugovanje. Lijepo me preveslala. Užasno mi je krivo i žao što sam ja, a ne govorim u ime svih administratora grupe, nasjela na politički spin,“ kazala je Lipanović u svom obraćanju članovima grupe.


Kako kaže, bez obzira na to što su izbori u nedjelju, nije mogla pretpostaviti kako se radi o političkom spinu nego je vjerovala da je priča pokrenuta zbog toga što je gradonačelnik aktualizirao pitanje besplatnih vrtića, najavivši ih kao dio svog programa.


„S vrtićima imam korektan odnos, dogodi mi se da stavim uplatnicu u špag i da se ona opere s gaćama pa ne platim, drugi put mi uplatnica ostane u autu, nikad nisam dobila nikakvu opomenu pa mi je bilo čudo. Zato sam i nekoliko puta kontaktirala mamu koja je rekla da je ožujku uplatila 500 kuna, da nije imala više, a da je tražila od vrtića potvrdu o ispisu,“ izjavila je Lipanović, čime se zapravo potvrđuje i priča Dubrovačkog dnevnika o tome kako je dijete ispisano iz vrtića na osobni zahtjev roditelja, a ne zbog dugova, ali i izjava ravnateljice Dječjih vrtića Boje Milan Mustać koja kaže kako 'nijedno dijete iz Vrtića nikada nije ispisano niti će biti'.


„Ispala sam naivna, nisam znala da je sve politički iscenirano i da je gospođa Tikvica na listi Andra Vlahušića. Kakve se to šporkece izvlače pred izbore, to me ne zanima, znam samo zašto se nikada nisam politički angažirala, a zvali su me na pet lista. Jednostavno nemam želudac za to. Mislila sam da je ovo situacija u kojoj se trebamo ujediniti, a očito nije, žao mi je što je ovako ispalo,“ poručila je Lipanović.


Inače, cijeli je slučaj razotkrio Franković na konferenciji za medije koji kaže kako je sve počelo s Facebook objavom Miha Obradovića koji je visokopozicioniran na Vlahušićevoj listi.

„Ostao sam zatečen jutros kada sam vidio na Facebooku da je dijete ispisano zbog duga od 431 kunu. Inače imao sam u zadnjih godinu dana česte interreakcije s ravnateljicom Milan Mustać, jer su mi se neki roditelji žalili da su lošijeg imovinskog stanja i tada sam joj istaknuo kako niti jedno dijete ne smije biti ispisano bez obzira na dug. Upravo zbog toga sam bio iznenađen kada sam čuo za ovaj slučaj i reagirao sam. Ali tada nisam imao sve jasne podatke pa sam tražio pisano očitovanje od ravnateljice,“ pojasnio je Franković.


„Gospođa koja je u redovnoj proceduri vrtića bila obaviještena kako ima dug prema vrtićima i mora ga podmiriti, na uobičajenu šprancu se nije javila niti jedan jedini put. Međutim, 12. travnja gospođa Ljerka Tikvica piše: S obzirom na vašu obavijest na ispis moga sina radi nepodmirenog dugovanja, ovim putem vas molim potvrdu o ispisu s datumom koji ste naveli u opomeni. To piše ona, koja se nije niti jednom javila, a njezin sin nije bio ispisan. Dječji vrtići 16. travnja na njezin zahtjev dostavljaju ispisnicu. Ne bi bilo čudno kada ista ta gospođa ne bi bila kandidat na listi HNS-a, na 14. mjestu. Danas Facebook mreže gore zbog 'bešćutnog Mata Frankovića koji je ispisao djecu iz vrtića'. Ovo je političko dno dna, Andro Vlahušiću! Ti si jedan najobičniji jadnik koji se ne znaš boriti u političkom ringu nego koristiš djecu, obitelj za političku borbu. Rekli bi stari ljudi 'tugo i nevoljo',“ zaključio je Franković.

Popularni Članci