SIMPTOMI NAKON DRUGE DOZE Nekolicina cijepljenih iz dubrovačke bolnice dobila nuspojave

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Primjetan imunološki odgovor nakon cjepiva protiv koronavirus prilično je uobičajena pojava. Tako je najčešća nuspojava bol na mjestu injekcije dok ostale nuspojave uključuju umor, glavobolju, bolove u mišićima, hladnoću, bolove u zglobovima i ponekad visoku tjelesnu temperaturu.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić za Dubrovački dnevnik je potvrdio kako su nuspojave zabilježene kod četiri djelatnika ove zdravstvene ustanove koja su primila cjepivo. Oni su naime, među prvima cijepljeni Pfizerovim cjepivom koja su stigla u Hrvatsku.

- Sve nuspojave su pojedinačno prijavljene HALMED-u koji vodi evidenciju o tome. Djelatnici su opisali kako imaju povišenu temperaturu, bolove u zglobovima, slabost i kostobolju. Najvišu temperaturu je imala jedna djelatnica, 39.5 stupnjeva, koja je prošla u roku 24 sata. Svi oni su uzimali analgetike i antipiretike - kazao je ravnatelj Bekić dodavši kako su nuspojave prijavljene za vrijeme docjepljivanja.

Tijekom prve isporuke cijepljeno je oko 200 djelatnika dubrovačke bolnice dok je primanje druge doze u tijeku. Upravo u toj fazi, dokazala su ispitivanja, reakcije su najčešće.

A.Č.

Popularni Članci