SASTAVILO PO DUBROVNIKU: Barke tonule u Komolcu, ispumpavanje u Lapadu, odron u Konavlima (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Čitatelj
Kiša praćena olujnim vjetrom koja je tijekom noći pogodila Dubrovnik i šire prigradsko područje zadala je podosta problema interventnim službama. 

Tako su pripadnici JVP-a Dubrovački vatrogasci kontinuirano na terenu, a ispumpavali su dva objekta, jedan u Komolcu a drugi u samom centru Dubrovnika, na Solskoj bazi. Također vrijedi napomenuti da je na izlazu iz Dubrovnika, kod stope od mosta u kvaru ostao putnički autobus tvrtke Čazmatrans. U zastoju je pomorski promet, a Stormchasersi javljaju kako je do 8 sati palo 70 litara kiše po četvornom metru, a taj broj će se, kako ide dan samo povećavati. 

Također potpoljene su mnogobrojne barke u Komolcu i ostalim djelovima Dubrovnika uz Omblu, a iznad izvora same rijeke, od silne količine vode, izbila su još dva slapa. Također, na drugom kraju grada, vatrogasci ispumpavaju vodu koja je prodrla u prostorije Orsana, što im je tek jedna u nizu intervencija danas. oko 14 sati, na državnoj cesti D8, u Dubokoj ljutoj došlo je do odrona, pa se sudionici u prometu pozivaju na oprez. 

U prekidu su katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split. 

Popularni Članci