U PROSTORU LAZARETA Otvoren Sajam tradicijskih obrta i rukotvorina (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Dubrovačka razvojna agencija DURA, u suradnji s Gradom Dubrovnikom, organizirala je Sajam tradicijskih obrta i rukotvorina 25. i 26. rujna 2021. u prostoru Lazareta Dubrovnik. Sajam je otvoren danas, a okuplja obrtnike i udruge koji se bave tradicijskim djelatnostima i predstavljaju polugu razvoja i jačanja održivosti grada Dubrovnika kao svjetski poznate destinacije.

„Izlagači su se potrudili predstaviti najbolje što Dubrovnik u smislu tradicije, obrtništva i baštine ima u ovom trenutku. Posebno je važno da smo neke obrte vratili u staru gradsku jezgru kako bi se spriječila potuna turistifikacija, odnosno kako bi se vratili u smjer održivog turizma koji nam je uvijek na prvom mjestu,a  koji podrazumijeva na prvom mjestu zadovoljstvo naših stanovnika koji su sigurno sretni sa svime što imaju u gradu, a i obrtnici su nadam se zadovoljni našim programom poticaja“, otvorila je sajam zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić nakon čega su zaplesali Linđovci.

Ovaj događaj dio je pilot akcije projekta S.LI.DES. – Pametne strategije održivog turizma u živucim kulturnim destinacijama koji je financiran sredstvima iz programa EU Interreg Italija-Hrvatska. Cilj ovog projekta je poticanje prekogranične suradnje kulturnih destinacija s programskog područja i zajedničko planiranje pametnih strategija za podršku održivijeg i uravnoteženog teritorijalnog razvoja kroz promicanje materijalne i nematerijalne kulturne baštine, a s posebnim naglaskom na baštini koja oblikuje identitet destinacije – obrtničkim djelatnostima.

PROGRAM SAJMA TRADICIJSKIH OBRTA I RUKOTVORINA

Subota 25.9.

Radionice / Workshops
15:00 DEŠA Pro – Konavoski vez

16:30 Atelier Peridot – Izrada nakita 

17:00 Klapa Kaše – koncert 

Nedjelja 26.9.

Radionice 
10:00 Udruga DART, Artur Sebastian Design, Dubrovnik Tours & Art – Izrada maski i izložba „Hrvatske bajke“ 
11:30 Filluart – Izrada minijaturnih vilenjaka i patuljaka

Zabavni program
11:30 FA Linđo – „Bunjevac“ 

Popularni Članci