RAZVALIO ARHITEKT IZ DUBROVNIKA Može li Božidar postati novi milijunaš?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HRT
Dubrovčanin Božidar Novak nastupio je u popularnom kvizu "Tko želi biti milijunaš", koji se na HTV-u prikazao u prošli četvrtak.

On je na 9. pitanju za 16.000 kuna uzeo prvoga, Tariku omiljena džokera. U kojem se dalmatinskom naselju Seoska olimpijada održava već više od četvrt stoljeća? Tako je glasilo pitanje na koje su bili ponuđeni odgovori - u Radošiću, Unešiću, Siveriću i Lovreću, piše HRT.

Publika je najviše glasova, 47 posto, dala Unešiću, naselju za koje je natjecatelj prethodno istaknuo da mu je jedino poznato, dok za Radošić, Siverić i Lovreć nije čuo. Uzeo je potom džoker pola-pola nakon kojega su ostali Radošić i Lovreć pa je njegov izbor pao na Radošić, a s njime je osvojio i 16.000 kuna.

Za što se dodjeljuje Abelova nagrada koju je prošle godine prvi put dobila žena? Bilo je to 10. pitanje za prelazak drugoga praga. Na njemu je upotrijebio džokera zovi čiji je odgovor - farmacija, priznao je, uz ostale ponuđene - matematiku, kazališnu režiju i arhitekturu, iznosio 50 posto sigurnosti u izrečeno. No arhitekta Božidara vukla je matematika pa je bio voljan kockati se te pritom nije pogriješio!

Pitanje za 64.000 kuna znao je i bez pomoći džokera. Kako bi u Dubrovniku izveo državni udar, pomoć firentinske obitelji Medici tražio je Marin Držić (a ne Ivan Gundulić, Ruđer Bošković ili Marin Getaldić).

Božidara ćemo stoga gledati i idući put, kada bez džokera otvara 12. pitanje za 125.000 kuna.

Popularni Članci