Raspitali smo se kakvi se radovi odvijaju na plaži Copacabana

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Fotografije radova na plaži Copacabana odmah su uzbunile javnost

Posljednjih dana na internetu su osvanule fotografije koje prikazuju radove na plaži Copacabana i odmah se javnost upitala je li riječ o komercijalizaciji plaže, te hoće li im se smanjiti prostor za kupanje. Raspitali smo se kod Županije i koncesionara o čemu se radi. Ivo Klaić iz Županije nam je rekao da ne zna detalje.

-Koncesionar nas nije pitao za nikakvu suglasnost. Tražili smo od njega očitovanje i kada ga razmotrimo, vidjet ćemo što ćemo poduzeti – kazao nam je kratko Klaić.

Koncesionar Tin Sentić također nam je potvrdio da nije tražio suglasnost od Županije, te je pojasnio o čemu se točno radi.

-Nije riječ o nikakvoj komercijalizaciji Copacabane, nego o hortikulturalnom uređenju koje sam dužan sprovesti sukladno potpisanom ugovoru s Županijom. Riječ je o pedesetak kvadrata zelenila koje bi proljepšalo plažu i omogućilo joj dodatan hlad. Fotografija koja je osvanula na internetu slikana je pod čudnim kutom pa izgleda kao da je riječ o ogromnoj betonizaciji što ni približno ne odgovara istini. Na kraju krajeva plaža je sada tijekom zimskih mjeseci zbog nevremena i manja za petnaestak metara, pa na fotografiji sve puno gore izgleda - ističe Sentić, te dodatno pojašnjava.

s

-Na tom su mjestu bili stari pontoni koje smo mi poboljšali, pa se sada plaža manje uništava tijekom nevremena. Nisam znao da za hortikularno uređenje, odnosno sadnju biljaka, trebam tražiti dozvolu Županije. Sada sam poslao očitovanje, i ako oni kažu da pontone moram ukloniti i vratiti plažu u prvobitno stanje, ja ću to i učiniti – naglašava Sentić, te nastavlja:

-Taj poplačani dio samo je maleni dio plaže, a na onoj fotografiji izgleda ogroman. On bi bio u visini s pijeskom, a također bi se mogao koristiti za postavljanje šugamana i to u hladu, jer bi bio okružen biljkama. Opet ponavljam, posebna stavka ugovora odnosi se na dodatno ulaganje u zelenilo i mi smo se samo s tim ravnali. Ovi zahvati nemaju nikakve veze s komercijalizacijom, dapače, riječ je samo o estetskim poboljšanjima – zaključio je Sentić.

Maro Marušić

Popularni Članci