DUBE MARUNČIĆ IZLAZI IZ HDZ-A: Podržat ću Proračun!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
'Izlazim iz HDZ-a, podržat ću Proračun,' kazala je HDZ-ova gradska vijećnica Dubravka Marunčić na konferenciji za novinare koju je tim povodom sazvala, i to pola sata prije one koju je sazvao čelnik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković.

Marunčić je kazala i kako je Dubrovački dogovor nastao zbog projekta golfa na Srđu, a čijoj je realizaciji kumovao dogovor između gradonačelnika Andra Vlahušića, predsjednika Gradskog vijeća Nika Bulića (HDZ) i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. Također je prepričala mučne trenutke zbog kojih se i odlučila na ovakav potez, a jedan od njih je i taj što su unutar stranke HDZ-ove vijećnike nazivali 'tumorom stranke' samo zato što su se u jednom trenutku odlučili oduprijeti stranačkoj stegi.Objasnila je također kako je to napravila poštujući hijerahiju stranke u kojoj su odluke Tomislava Karamarka, odnosno Dubravke Šuice kao potpredsjednice stranke i predsjednice kluba vijećnika iznad onih Mata Frankovića i Gradskog odobra. Kazala je i kako dubrovačkim HDZ-om vlada interesna skupina te kako bi se mogla vratiti ukoliko ista više ne bude u Gradskom odboru, a atmosferu unutar njega nazvala je 'atomsferom linča'.

Marunčić je na konferenciji za novinare iznijela i dosad nepoznate detalje o tome kako je Sud čast vijećnicima koji su glasovali suprotno naputku Gradskog odbora dodijelio najblažu mjeru, odnosno ukor, što je poznavateljima političkih prilika dobar pokazatelj kako je Frankovićevo početno traženje izbacivanja članova iz stranke bio potez bez pokrića i osnove. 

Govoreći o preostalih troje HDZ-ovih vijećnika, Niku Buliću, Dubravki Šuici i Mariju Obuljenu, kazala je kako ne zna kako će se oni izjasniti po pitanju Proračuna, no kako je sa Šuicom u kontaktu.

Marunčić je iz HDZ-a izašla nakon 22 godine, a za Proračun će glasati jer je 'bolji od prošlogodišnjeg, a za prošlogodišnji je HDZ glasao'.

Podsjetimo, sinoć je održana sjednica Gradskog odbora HDZ-a na kojoj je donesena stranačka odluka o neizglasavanju Proračuna za 2015. godinu, a na kojoj se ona nije pojavila.

Uskoro opširnije!

Popularni Članci