'

RADOVI PRI KRAJU Dovršava se mreža javne odvodnje u Mokošici, Vodovod će istražiti navode o ilegalnim spajanjima na nedovršen sustav

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Građani iz Stare Mokošice potužili su se na probleme s kanalizacijom, na sve je reagirao i Vodovod. 

Dubrovačkom dnevniku su se javili građani iz Stare Mokošice nezadovoljni zbog situacije s kanalizacijom. 

"Kada se počela raditi kanalizacija u našem mjestu, 25. svibnja 2020. godine, obećano nam je da ćemo biti priključeni za dvije godine. Evo prođoše još dvije, a još ništa, stvari svašta! Naime, trpimo nesnosan smrad iz kanalizacijskih šahtova jer neki mještani su se ilegalno priključili na nezavršen sustav", stoji u pritužbi koju smo dobili. 

Zbog toga smo od Vodovoda zatražili odgovore i objašnjenja situacije, kada će sustav biti završen i jesu li upoznati sa situacijom u kojoj se, navodno, građani priključuju na nedovršen sustav i hoće li biti kažnjeni zbog toga. 

"Na gradilištu mreže javne odvodnje u Mokošici Vodovod je angažirao izvođača koji trenutno izvodi radove na otklanjanju uočenih nedostataka. Predviđeno vrijeme završetka ovih radova je do kraja ovog tjedna, dok se početkom idućeg mjeseca očekuje tehnički pregled sustava, a potom će se omogućiti priključenje tamošnjih stanovnika na novoizgrađeni cjevovod. Što se tiče navoda o nelegalnim spajanjima, Vodovod Dubrovnik će istražiti iste te u tom slučaju postupiti sukladno Zakonu o vodama", stoji u odgovoru Vodovoda. 

Popularni Članci