RADOVI ISPRED ATLANSKE PLOVIDBE Energoinvest podnio prijavu Ministarstvu i građevinskoj inspekciji, Mirić tvrdi kako im nisu potrebne dozvole

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Uprava dubrovačke podružnice tvrtke Energoinvest-Hrvatska d.o.o u petak je podnijela prijavu nadležnom ministarstvu i građevinskoj inspekciji zbog radova ispred Altanske plovidbe za koje, kako kažu, Grad Dubrovnik nema lokacijsku ni građevinsku dozvolu.

'Nitko od njih nas nije kontaktirao ni pokazao bilo kakvu dozvolu za navedene radove koji ugrožavaju vitalni interes poslovanja naše benzinske postaje na kojoj je promet pao za oko 50 posto,' potvrdili su nam iz Uprave te naglasili kako je, dok se još radila zgrada Atlanske plovidbe, bila tražena njihova suglasnost. Istu su im dali, ali pod uvjetom da se ne mijenja promet oko same benzinske postaje. No, ovo što se sada događa, kažu iz Uprave, vrlo je diskutabilno.

Predstavnici Uprave također su dodali kako su bili i na sastanku s pročelnikom Dinkom Mirićem koji je obrazložio kako dozvole za navedene radove nije bilo potrebno ishoditi jer se oni vrše u sklopu održavanja cesta. Isto je za Dubrovački dnevnik kazao i sam pročelnik.

'Radi se o najobičnijem održavanju cesta. Sve što se radi, radi se unutar lokacijskih uvjeta i prvi put čujem da za takvo što trebaju građevinska i lokacijska dozvola,' kazao je Mirić.

Međutim, i dalje ostaje problem koji se tiče pada prometa na samoj postaji koja se sada koristi i za prolazak turističkih autobusa. Naime, jedan nam je građanin ispričao kako ga je turistički autobus prije nekoliko dana praktički potjerao dok je čekao da natoči gorivo.

Ivona Butjer 

Popularni Članci