Radman želi hitno prodati HRT-ovu vilu u Dubrovniku, iako je u procesu povrata Glavićima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Goran Radman hitno želi prodati preostalu nekretninu u Dubrovniku, vilu Dubravka na adresi Branitelja Dubrovnika 21, u kojoj je do prije nekoliko mjeseci bio smješten Radio Dubrovnik. 

Zašto ravnatelj Radman hitno želi prodati jedinu preostalu nekretninu HRT-a u Dubrovniku sasvim je nejasno jer se na Prisavlju u posljednje vrijeme hvale pozitivnim poslovanjem. Čini se i da Radman namjerno zaboravlja kako je Vila Dubravka u procesu povrata imovine odnosno pravične naknade bivšim vlasnicima obitelji Glavić, a navodno ga u prodaju gura jedan od dvojice omiljenih Vladinih tajkuna zainteresiran za kupovinu, doznaje Index. 

HRT je  već ranije, kako bi riješio dio dugovanja Poreznoj upravi, predao državi Vilu Čingriju, gdje je bilo dubrovačko dopisništvo HTV-a. Kako doznaje Index,  Radman je ovog tjedna zatražio od Nadzornog odbora HRT-a da mu daju suglasnost o prodaji nekretnine u Dubrovniku koju procjenjuje na 17 milijuna kuna, iako se pred Uredom državne uprave Dubrovačko – neretvanske županije vodi postupak za nadoknadu štete za oduzetu imovinu obitelji Glavić. Radman o tome navodno  nije ni obavijestio Nadzorni odbor. 

"Vila Dubravka, nije adekvatan prostor za proizvodnju i emitiranje radijskog i televizijskog programa. HRT ju je odlučio prodati, budući da nema strateškog interesa za posjedovanje nekretnine neadekvatne za obavljanje temeljne djelatnosti. Također, objekt je zaštićeni spomenik kulture te iziskuje značajna ulaganja", rekli su  službeno s HRT-a. Ideja da bi HRT mogao iznajmljivati prostor Vile Dubravka te tako dodatno zaraditi, Radmanu nije zanimljiv koncept. 

"HRT-u,  kao medijskoj kući, iznajmljivanje nekretnina nije strateški interes dok će sredstva dobivena prodajom biti usmjerena u dugoročne razvojne projekte i tehnološku modernizaciju", kažu nam s HRT-a dodajući da je HRT u procesu razvojnog restrukturiranja, koje između ostalog, predviđa funkcionalno spajanje radija i televizije i razvoj suvremene multimedijalne organizacije. 

Vila Dubravka sagrađena 1902. godine, a sagradio ju je  dubrovački brodovlasnik Federiko Glavić. Zgrada predstavlja zaštićeni dio povijesne cjeline Dubrovnika te je upisana u Registar kulturnih dobara RH kao spomenik kulture. Po zakonu nekretnina prvo mora biti ponuđena državi, županiji i Gradu no teško da će netko od njih ponuditi 17 milijuna kuna za vrlo atraktivnu zgradu koja se nalazi u neposrednoj blizini sveučilišnog kampusa u Dubrovniku. 

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Popularni Članci