DURA svečano otvorila novi poduzetnički inkubator, 'tvornicu ideja' i ured CISOK-a

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD, Dura, Šuica
Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA svečano je danas otvorila novouređene prostore u čijem su sklopu poduzetnički inkubator „Tvornica ideja“ i ured CISOK-a.

Otvaranju su nazočili gradonačelnik Andro Vlahušić, Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, Ankica Paun-Jarallah, ravnateljica HZZ-a i Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava.

U popodnevnim satima s početkom u 15:00 sati započinju predavanja i otvaranje izložbe vezani za Europski socijalni fond (ESF) na kojem će sudjelovati i Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava.

- Uz to što smo olakšali osnivanje tvrtki, a što ih je ove godine već 16 tisuća osnovano, moramo stvoriti pretpostavku da te tvrtke imaju jednostavnije i jeftinije poslovanje i s te strane su nam inkubatori kao institucije jako bitni i izdvojili smo 700.000 kuna da se ovaj prostor u Dubrovniku sredi i da se stvore uvjeti da 30-ak tvrtki može prvih tri ili pet godina jeftinije raditi i to ćemo raditi po cijeloj Hrvatskoj- rekao je ministar Maras te je najavio natječaj od 500 milijuna kuna krajem godine, a koji će se bazirati na pozivu jedinicama lokalne samouprave i privatnim poduzetnicima za stvaranje novih inkubatora u Hrvatskoj, a želja je da se stvori pedeset novih inkubatora. 

- Na žalost mi smo godinama obrazovali naše mlade ljude za zanimanja za koja nije bilo mogućnosti da se zaposle, stoga i ovaj način savjetovanja i educiranja je jedna novost koja ide za time da informira mlade ljude, ali i njihove roditelje koji su jako zaslužni za to što ćemo mi odabrati kada idemo u srednju školu ili fakultet. Dakle ovdje će se moći dobiti informacije o tome gdje se može zaposliti i što kada ja završim određenu srednju školu ili fakultet, gdje je meni šansa da se zaposlim tu na području Dubrovnika, Županije i Hrvatske, a biti će tu i informacije gdje se može zaposliti u Europi-rekao je gradonačelnik Andro Vlahušić na otvorenju. 

- Ovdje je jedan dobar spoj između ovog dijela savjetovanja i s druge strane mogućnosti da se upoznate s time što kada završite fakultet i imate ideju, koja sredstva možete dobiti za samozapošljavanje, za otići u inkubator. Zato mi je drago da je Dubrovnik prvi grad gdje smo te dvije stvari spojili na jednom mjestu – rekao je Vlahušić.

Popularni Članci