PRVI PUT U POVIJESTI Grad Dubrovnik ostvario tromilijunto noćenje!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić Pixsell
Po prvi put u povijesti grad Dubrovnik ostvario je jučer, 21. listopada tromiljunto noćenje.

Prema statističkim podacima Turističke zajednice grada Dubrovnika u našem gradu u svim oblicima smještaja premašena je magična brojka od tri milijuna noćenja.

U Dubrovniku je od početka godine boravilo 818 043 dolazaka, a jučer je zabilježeno 3 002 470 noćenja. Trenutno na području grada boravi 7300 gostiju što je četrnaest posto više nego u istom razdoblju prethodne godine.

Povijesno ostvarenje od tri milijuna noćenja čini Dubrovnik, uz istarski Rovinj, najuspješnijom destinacijom u Hrvatskoj, dok je važno napomenuti kako je naš grad na prvom mjestu po broju dolazaka na razini cijele države -u 2013. kod nas je boravilo 733 291 gostiju, a do konca godine trebalo bi se ostvariti gotovo 900 tisuća dolazaka.

Povećanja od devet posto u noćenjima i dvanaestak posto u dolascima koja se evidentiraju od početka godine dovela su do realizacije povijesnih tri milijuna noćenja, a po broju dolazaka na top-listi naših gostiju predvode gosti iz Ujedinjenog kraljevstva, slijede gosti iz Njemačke, Francuske, SAD –a, Hrvatske, Švedske, Španjolske , Norveške i Australije, te drugi.

Svečana proslava ostvarenja povijesnog trimilijunto noćenja održat će se u subotu 25. listopada , započinje konferencijom za medije gradonačelnika i predsjednika Vijeća TZ grada Dubrovnika Andra Vlahušića i direktorice Romane Vlašić, u 12 sati u palači Sponza, slijedi u 12.30 sati svečano rezanje torte „3 .000.000“ na taraci Gradske kavane koja će se besplatno dijeliti posjetiteljima, a zakazan je i svečani mimohod Gradske glazbe.

Popularni Članci