'

PRVA ADVENTSKA SVIJEĆA NADE Franković: Nadam se miru, jer mir nam osigurava prosperitet i sigurnost (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Gradonačelnik Mato Franković upalio je večeras prvu adventsku svijeću na vijencu pred Kneževim dvorom. Molitvu je predvodila vjerička zajednica župe Svetog Križa iz Gruža sa svojim svećenikom.

Gradonačelnik Mato Franković rekao je prilikom otvaranja jubilarnog desetog Dubrovačkog zimskog festivala kako i u Gradu iz godine u godinu uče, pa i obogaćuju Festival. 

"Širimo se na druge dijelove grada, što je zapravo i ključ. Centralna događanja jesu ovdje u povijesnoj jezgri, ali imamo izvrsna događanja raspoređena u Lapadu i Mokošici. Na takav način smo htjeli duh Zimskog festivala proširiti na šire područje grada. Više od 20 koncerata je pred nama, uistinu jedan bogati program. 

Posebno sam ponosan ove godine na dječji dio zimskog festivala jer on je usitinu najbolji do sada, sadržajan i posebno koncipiran na period prije zimskih praznika i za vrijeme zimskih praznika, tako da će djeca pronaći puno stvari u okviru Dubrovačkog zimskog festivala", rekao je Franković.

Prva svijeća na adventskom vijencu predstavlja nadu, a čemu se nada dubrovački gradonačelnik? 

"Nadam se miru, mislim da je on ključan. Vidimo situaciju koja se događa u Ukrajini, Palestini odnosno Izraelu i to ne čini nikome dobro. Rat je poguba ljudske naravi i u upravo se nadam miru, jer mir nam osigurava i prosperitet, sigurnost, kvalitetu života i to siguran sam, svi mi želimo", poručio je. 

Popularni Članci