NAKON CURENJA LOŽ ULJA Provjerava se betonska platforma plaže Hotela Excelsior

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Jadranski luksuzni hoteli će uz pomoć specijaliziranih tvrtki u najkraćem mogućem roku sanirati štetu u potpunosti i ispitati sve detalje incidenta, najavili su iz JLH-a nakon onečišćenja kod Hotela Excelsior gdje je iscurilo lož ulje iz kotlovnice.

"Detaljnim pregledom utvrđeno je da u tanku nedostaje 7 732 litre lož ulja, a ne može se s potpunom sigurnošću još uvijek potvrditi koliko je od toga isteklo u more. Postoji opravdana sumnja da je pijesak u podlozi platoa plaže upio ulje koje se sada postupno, a potaknuto povremeno jačim valovima i nepogodnim vremenskim prilikama, ispušta u more i izaziva zagađenje i na morskoj površini", stoji u priopćenju Jadranskih luksuznih hotela koji su angažirali tvrtku Texo gradnja koja je tijekom dana uz nadzor tvrtke CIAN otvorila betonsku platformu plaže Hotela Excelsior kako bi uklonila i sigurno zbrinula potencijalno kontaminirani dio slojeva plaže.

Jadranski luksuzni hoteli će uz pomoć specijaliziranih tvrtki u najkraćem mogućem roku sanirati štetu u potpunosti i ispitati sve detalje incidenta. 

Popularni Članci