PRIPREMITE SE NA SNAŽNI ZIMSKI UDAR Hoće li u Dubrovniku pasti snijeg?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ilustracija
Storm Chasers Dubrovnik najavili su snažni zimski udar koji započinje danas.

'Najnoviji prognostički materijali potvrđuju ono što već neko vrijeme najavljujemo, a to je snažan zimski udar koji nas očekuje sljedeći tjedan i za kojeg preporučamo da se pripremite, zaštitite vegetaciju, životinje i poduzmete sve ostale mjere koje uključuju zaštitu od velike hladnoće,' napisali su na svojoj službenoj Facebook stranici.
Danas se očekuje premještanje hladne fronte, zbog koje će se naoblačiti, a tijekom dana se očekuje i kiša. Nakon slabog vjetra, već do sredine dana zapuhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima u drugom dijelu dana. S burom će zahladnjeti pa snijega mjestimice može biti i u dijelovima Konavala i Dubrovačkog primorja, no oborine će posvuda do kraja dana oslabjeti i prestati. Subota će osvanuti barem djelomice sunčana i hladna, a bura će slabiti. Tijekom dana nova naoblaka, do kraja dana i kiša. Navečer će zapuhati jugo, koje će brzo jačati i u noći na nedjelju bit će jako i olujno, moguće i s orkanskim udarima. Pojačat će i kiša, vjerojatno s grmljavinom, a do nedjelje ujutro past će veće količine kiše. U brdima i mjestimice višim predjelima Konavala nije isključena i pojava solike. Kiša će padati i tijekom nedjelje, no intenzitet oborine će oslabjeti.

'Olujno jugo već će tijekom jutra oslabiti i okrenuti na jugozapadnjak, a u drugom dijelu dana očekujemo buru u jačanju. Bura će u noći na ponedjeljak i u ponedjeljak biti vrlo jaka i olujna s orkanskim udarima, a s njom će i temperatura znatno pasti pa u noći na ponedjeljak i u ponedjeljak mjestimice može biti i snijega. Utorak i srijeda donose iznimno hladno vrijeme za naše područje, s temperaturama koje će padati i nekoliko stupnjeva ispod nule. Moguća je i pojava snijega, no o oborinama za to razdoblje još je rano govoriti i o tome ćemo sljedećih dana. Svakako se pripremite za ovaj hladni val,' pišu Storm Chasersi.

Popularni Članci