'Prijetila mi je komunalcima samo zato što sam sjedala na mulu u Solitudu'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: čitateljica
Jedna Dubrovkinja koja je ovom prilikom htjela ostati anonimna ovih se dana obratila redakciji Dubrovačkog dnevnika kako bi prepričala nemile događaje koji su joj se dogodili ovog ljeta. 

- 'Što je ovo došlo pa se nad Dubrovčanima vrši teror samo zato što se kupamo tamo gdje imamo pravo,' zapitala se Dubrovkinja koja tvrdi kako joj je jedna vlasnica nekretnine u Ulici Ivana Zajca u Solitudu prijetila 'komunalcima' samo zato što je sjedala na mulu i kupala se u moru u blizini njene kuće. 

Kako kaže, vlasnicu kuće u Solitudu poznaje i osobno te tvrdi kako istu iznajmljuje, a kako ona većinu vremena provodi u drugoj kući na Ilijinoj glavici.

Prvi put ju je, tvrdi, sin vlasnice kuće upozorio kako se nema pravo tu kupati, pogotovo ne sa psom, iako oko nje nije bilo kupača. Kako kaže, na mulu se ne zadržava dugo, nego se samo kratko okupa i obično posjeti prijateljicu koja živi u blizini.

Upravo je tu njenu prijateljicu prvotno kontaktirala vlasnica kuće u Solitudu koja je zahtijevala da ju upozori kako se tu ne smije kupati. Kao argumente navodi kako je tu ona postavila skalicu za ulazak u more te kako ima koncesiju.

Nakon što ju je prijateljica obavijestila o telefonskom pozivu, naša je sugovornica nazvala vlasnicu kuće, a ova joj je, kako kaže, prijetila 'komunalcima'. Međutim, naša sugovornica tvrdi kako nije koristila njenu skalicu nego kako je u more ulazila preko mula, a na isti način i izlazila odatle. Također tvrdi kako vlasnica kuće ispred objekta ima taracu i koncesiju nad područjem do mula, ali kako joj ne može braniti kupanje na mulu koji je na obali, što spada pod pomorsko dobro.

- 'Ne znam kakvo je ovo vrijeme došlo! Domaći više nemaju gdje sjesti, a kamoli se okupati. U gradu je situacija takva da tko god ima kuću na nekoj stijeni ili osamljenijem području prisvoji sebi dio uz more, prijeti i vrši teror. Osoba sam koja plaća poreze, prireze, rođena sam ovdje i ne smijem sjedati, a kamoli se kupati na mjestu na kojem to imam pravo napraviti,' tvrdi Dubrovkinja.

Također dodaje kako se sasvim normalno može sjedati na mulima od Gruške ili Lapadske obale, ili Porporele pa joj nije sasvim jasno zašto bi Solitudo, po mišljenjima pojedinih vlasnika tamošnjih kuća, trebao biti iznimka.

- 'Mul je pomorsko dobro i ne mislim kako bi privatnici koji imaju kuće uz more trebali postavljati svoje vlastite uvjete i prijetiti, pogotovo ukoliko se ne radi buka i ukoliko se ne ometa goste koji vrlo često odsjedaju u tim kućama,' zaključuje Dubrovkinja koja kaže kako će se na Solitudu i dalje kupati, ali i sjedati na mulu. Ne zbog toga što nema gdje drugdje, nego zato što ne želi da joj itko ugrožava njena prava. 

Popularni Članci