test

PRETRAŽENA HIDROELEKTRANA U PLATU Pronađene mine, streljiva i ručna bomba, nastavlja se sanacija

Autor: Alena Hadžić Autori fotografija: Goran Mratinović
Hidroelektranu Dubrovnik u Platu pretražili su priotehničari i pronašli više eksplozivnih sredstava, od čega su dva bila u samom pogonu.

"Predmetna eksplozivna sredstva iznesena su iz kruga HE Dubrovnik te su delaborirana u cijelosti, a po mišljenju MUP-a PU Dubrovačko-neretvanske vjerojatno su zaostala iz razdoblja Domovinskog rata," odgovorili su iz HEP-a na upit Dubrovačkog dnevnika dok su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske detaljnije pojasnili o kojim se sredstvima radi.

"U samom pogonu Hidroelektrane Dubrovnik u Platu pronađena jedna ručna bomba i jedna protupješačka antimagnetna mina.

Izvan pogona, odnosno u vanjskom krugu hidroelektrane, pronađeno je jedno topničko streljivo, jedna minobacačka mina, jedna protupješadijska potezna mina u raspadnutom stanju, 9 komada streljiva u raspadnutom stanju i repni dio minobacačke mine, također u raspadnutom stanju," pojasnili su iz Policije, a s obzirom na to da je pirotehnički pregled završen pogon je, kako tvrde iz HEP-a, siguran za nastavak radova te se nastavlja sanacija hidroelektrane kako bi se HE Dubrovnik doveo u pogonsko stanje.

Podsjetimo, požar u hidroelektrani Dubrovnik dogodio se 10. siječnja, a bježeći od vatre i dima trojica djelatnika su izgubila svoje živote. Tijelo Mata Maškarića pronađeno je u odvodnom kanalu, tijelo Ivice Zvrka pronašli su mještani u blizini Cavtata na stijenama, dok se za Davorom Pozniakom tragalo tri dana, nakon čega je pronađen u sporednoj cijevi odvodnog tunela.

TRI MJESECA OD TRAGEDIJE U PLATU Sad je već jasno – propusta je bilo i sve je izglednije da bi moglo odgovarati više ljudi

DOZNAJEMO! Spremne kaznene prijave protiv najmanje pet ljudi zbog tragedije u HE Plat

PRAVDA ZA ŽRTVE I OBITELJI Počela uhićenja i ispitivanja zbog tragedije u HE Plat

U HIDROELETRANI SU BILE OD POČETKA? HEP i inspekcije su na desetke godina gledali lako zapaljive ploče i nisu poduzeli apsolutno ništa

'UGROZILI SU ŽIVOT I ZDRAVLJE RADNIKA' Donosimo što je utvrdila inspekcija oko tragedije u hidroelektrani Plat

DOZNAJEMO! Upućene kaznene prijave prema DORH-u zbog tragedije u HE Plat, inspekcija utvrdila propuste

DONOSIMO! U hidroelektrani u Platu dogodio se niz propusta koji su doveli do katastrofalne tragedije?

Popularni Članci