Preminuo je Željko Đapić

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Preminuo  je istinski velikan hrvatskog juda, Željko Đapić.

"Uvijek pažljiv i dostupan, Željko Đapić nije bio samo stručnjak, bio je i strastvena osoba na koju se moglo računati da će unaprijediti stvar sporta, a posebno juda, pa podsjećamo da je tokom svibnja ove godine dobio Nagradu za životno djelo koju je dodjelila Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije za 2021. godinu", objavili su na stranicama Hrvatskog judo saveza.

- Ova nagrada znači mi puno. Životna nagrada to je potvrda moga dosadašnjeg rada iako mislim kako još nisam sve dao i da mogu još. Naravno, sretan sam i ponosan. Cijelo vrijeme težio sam prenositi svoja iskustva i znanja na mlađe, te mislim kako sam u tome uspio. Znanje i iskustvo, ako se ne prenosi, nema smisla, bezvrijedno je. Zato se zahvaljujem svima koji su me trpili, mojim suradnicima, mladosti koju sam trenirao a najviše familiji, koja je ipak najviše patila i istrpila – rekao je prilikom preuzimanja nagrade Đapić.

Profesor Željko Đapić, bivši uspješni judaš, potom trener, te nastavnik tjelesnog rođen je 31. siječnja 1955. godine, diplomirao je 1980. godine na Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu s usmjerenjem iz judo sporta. Nizao je uspjehe u školskim sportskim natjecanjima, a s judokama osvajao europske i svjetske medalje. Bio je i izbornik nacionalne judo reprezentacije. Uz to je inicijator i organizator brojnih međunarodnih judo natjecanja a posebno treba istaknuti turnir Dubrovnik Open koji se održava preko 20 godina. Osim što je osnivač i predsjednik Judo kluba Dubrovnik bio je i član Upravnog odbora Hrvatskog judo saveza. Za svoja sportska postignuća 2014. godine proglašen je najuspješnijim trenerom Dubrovnika, a 2015. godine Dubrovačko neretvanske županije.

Popularni Članci